Acasă Justiție BOGDAN MATEESCU: Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat!

BOGDAN MATEESCU: Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat!

Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, consideră că CSM ar trebui să se implice în scandalul falşilor doctori şi să se retragă titlurilor obtinute in mod eventual fraudulos. Bogdan Mateescu constată cu regret că scandalurile referitoare la plagiat in lucrari de doctorat au atins, insa, si magistratura. Acesta crede că este nevoie de o verificare reală de catre comisia abilitata, a tuturor doctoratelor obtinute in magistratura.

„Eu ii spun snobism intelectual dorintei de a obtine, cu orice mijloace, titluri academice-atunci cand fondul individului nu ar fi compatibil cu un astfel de titlu.

II respect, insa, pe cei care le-au obtinut in mod just, pentru hranirea propriului spirit, pe cei merituosi. Pe cei in cazul carora titlul stiintific este consecinta inaltei pregatiri, a efortului real propiu, iar nu demonstratia lor, pretextul exclusiv al obtinerii unor sume de bani ori a unei pozitii sociale in mod ipocrit.

Scandalurile referitoare la plagiat in lucrari de doctorat au atins, insa, si magistratura. Se impun verificari atente in aceste cazuri, deoarece se arunca o anatema periculoasa asupra sistemului.

De aceea cred ca asociatiile profesionale si CSM ar trebui sa initieze un demers de proportii, de asanare a sistemului care se doreste elitist de eventuali falsii doctori, cu consecinta retragerii titlurilor obtinute in mod eventual fraudulos.

Asadar, cred ca se impune verificarea reala, de catre comisia abilitata, a tuturor doctoratelor obtinute in magistratura.

Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat”, a postat Bogdan Mateescu pe pagina sa de socializare.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.