Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ziaruldeinvestigatii.ro

BIVOLARU află pe 18 mai dacă va fi EXTRĂDAT

Foto: ziaruldeinvestigatii.roDupă o nouă amânare, judecătorii francezi au decis că vor da pe 18 mai sentinţa în privinţa extrădării liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru.

Amânarea a fost decisă în urma lipsei unor răspunsuri solicitate autorităţilor din Suedia. Judecătorii francezi ar fi solicitat autorităţilor suedeze să precizeze dacă sunt de acord cu extrădarea lui Bivolaru şi să precizeze dacă călătoria cu acte false constituie infracţiune şi dacă aceasta faptă atrage după sine pierderea statutului de azilant.

Avocaţii liderului MISA îşi bazează apărarea pe faptul că Bivolaru este refugiat politic în Suedia, de aceea nu ar putea fi extrădat. Totodată, aceştia susţin că dacă va fi trimis în România, drepturile sale ar putea fi încălcate.

Celebrul lider al MISA a fost arestat pe 26 martie în Franţa. Acesta avea asupra sa acte false bulgăresti şi a fost prins în urma colaborării dintre poliţiştii români şi Interpol. El era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Din 2005, Gregorian Bivolaru a obţinut în Suedia azil politic.