Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: edu.ro

Medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică pentru elevii români

foto: edu.ro

Elevii români au reuşit să obţină două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Lotul României a participat pentru a treia oară la această olimpiadă, alături de alte 39 de ţări din întreaga lume.

Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 20-24 iulie 2015, iar medaliile de argint pentru lotul României au fost obţinute de , Dan Mircea Mirea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), care a mai luat şi premiul pentru Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect, precum şi de Teodora-Elena Solovan, elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

„Din lotul ţării noastre au mai făcut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacşu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Denisa Apetroaiei, elevă la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Vaslui. La toate cele trei concursuri, elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti” – susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei.