Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Judecătorul BOGDAN MATEESCU, promotorul educației juridic în școli

Pentru a se putea facilita accesul elevilor la cunoștințe elementare de drept și pentru a se putea realiza un parteneriat între jusțiție și școală, s-a dat startul unui program, prin care reprezentanți din justiție să stea de vorbă cu elevii. În acest fel, tinerii vor avea astfel acces la informații referitor la responsabilitatea civică, drepturile și obligațiile care le revin, statul de drept și democrație, valorile constituționale, într-o manieră adaptată provocărilor și preocupărilor specifice vârstei elevilor cum ar fi interacțiunea în mediul virtual.

La Vâlcea, parteneriatul justiție -școli s-a materializat prin prezența președintelui Judecătoriei Râmnicu Vâlcea în mai multe școli din municipiu, unde le-a vorbit elevilor, pe înțelesul lor, despre violența domestică, marginalizarea, provocările internetului etc. Magistratul Bogdan Mateescu s-a arătat impreisonat de elevii de la Colegiul Matei Basarab, pe care i-a simțit mai receptivi la discursul său.

”Recent am parcurs o etapa din programul de implementare a educatiei juridice in scoli.

Trebuie sa adresez multumiri sincere doamnei Inspector general adjunct al ISJ Valcea, prof. Lacramioara Imparatu, pentru deschidere si implicare, pentru ca fara disponibilitatea domniei sale acest episod util nu ar fi putut avea loc.

Apoi trebuie sa marturisesc ca eu cred cu toata convingerea ca participarea mea in calitatea pe care o detin, de judecator, nu cea vremelnica de presedinte de instanta, in fata claselor de elevi, a fost benefica si fructuoasa. Recunosc, in primul rand pentru mine, pentru acea parte… cum sa-i zic…. legata de asteptari, de speranta, care, iarasi trebuie sa recunosc, suferea.

Exista elevi interesati, implicati, dornici de a cunoaste, exceptionali parteneri de dialog, si trebuie, fara sa minimizez nicio unitate scolara, sa ii mentionez pe cei de la Colegiul Matei Basarab, care m-au impresionat.

Desi timpul este limitat, am speranta continuarii programului initiat impreuna cu ISJ si imi cer scuze si aici pentru solicitarile carora nu le-am putut da curs”, susține Bogdan Mateescu pe pagina sa de socializare.