Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inspectoratul Şcolar Vâlcea, curăţat de „intruşii” PNL

Aşa cum anunţam în unul din numerele trecute al publicaţiei noastre, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a început „curăţenia” de toamnă, iar liberalii sunt „măturaţi” de „îngrijitorul” Gherghinaru, cel ce se ocupă de toate „treburile murdare” din învăţământul vâlcean. Ei bine, începând cu data de 1 septembrie 2014, inspectorul general al ISJ Vâlcea a schimbat organigrama instituţiei, iar o bună parte din inspectorii şcolari, ce au carnet de partid galben, au fost deja schimbaţi din funcţie. Sigur, o altă parte din aceştia au acceptat compromisul de a semna adeziunea ori la PSD, ori la partidul lui Tăriceanu şi şi-au păstrat posturile călduţe. Printre aceştia din urmă se numără Eugenia Niculescu – inspector şcolar de specialitate biologie geografie, dar şi Doru Dumbrăvescu – inspector şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale.

În schimb, liberalii convinşi şi-au luat „adio” de la funcţii şi au revenit la catedră. Astfel, Roxana Călina, până acum inspector şcolar de specialitate proiecte educaţionale, a fost înlocuită cu Marilena Matei. Inspector şcolar de specialitate educaţie fizică, Iulia Claudia Bîrzan, a fost schimbat cu Iustin Croitoru. În locul inspectorului şcolar de specialitate discipline socio-umane şi istorie Gheorghe Oprica a venit celebra pecistă Vetuţa Ciocan. Soţia primarului PNL din Şirineasa, Elena Săraru, a fost şi ea schimbată din funcţia de inspector de învăţământ şcolar de specialitate învăţământ primar, în locul ei venind Ilie Onogea. De asemenea, fostul primar al staţiunii Băile Olăneşti, Gheorghe Ciucă, nu a scăpat nici el de schimbarea din funcţia de inspector şcolar de specialitate matematică, locul său fiind luat de Alexandru Statie.

De asemenea, alţi trei inspectori şcolari au rămas în stand-by, soarta lor fiind decisă în următoarele zile. Este vorba despre Paul Dumitrescu – învăţământ şcolar de specialitate învăţământ primar, Adrian Calotă – inspector şcolar de specialitate educaţie permanentă, şi Gabriela Cocoş – inspector şcolar de specialitate pentru minorităţi.

În final, mai trebuie menţionat că pe postul de inspector de Management a fost numită Adina Dobrete, fostă inspectoare adjunctă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.