Acasă Învăţamânt BAC 2015: Peste 700 de elevi din Vâlcea s-au înscris la sesiunea...

BAC 2015: Peste 700 de elevi din Vâlcea s-au înscris la sesiunea din toamnă

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiAbsolvenţii clasei a XII-a, care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2015, mai au o şansă. Ei vor susţine din nou examenele pe care le-au picat, în sesiunea de toamnă, ce va avea loc în luna august 2015.

Aşadar, tinerii vor susţine evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi cea în limba maternă în zilele de 17 şi 18 august, urmând ca în perioada 18-19 august să aibă loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale.

Probele cele mai dificile, cele scrise, vor începe pe data de 24 august 2015, primul examen fiind la limba şi literatura română, urmat în 25 august de limba şi literatura maternă, 26 august – proba obligatorie a profilului şi 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Până acum, în judeţul Vâlcea s-au înscris peste 700 de absolvenţi ai clasei a XII-a, urmând însă ca numărul final de elevi ce vor susţine examenul de bacalaureat, în sesiunea din toamnă, să fie stabilit după corijenţe, adică după data de 7 august 2015.

În Vâlcea, probele de BAC se vor susţine în trei centre de examen, pentru care se aşteaptă aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat din cadrul Ministerului Educaţiei, iar lucrările se vor corecta într-un centru de evaluare ce va fi stabilit ulterior.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.