Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Armele şi muniţiile, LA CONTROL!

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat la data de 30 iunie a.c., în Râmnicu Vâlcea, Băbeni și Băile Olănești, pentru verificarea modului în care deținătorii de arme și muniții respectă prevederile legale.

În urma investigațiilor efectuate, a fost depistat un bărbat din Râmnicu Vâlcea, care deținea ilegal, la domiciliu, o armă neletală cu aer comprimat, fără a avea permis. Polițiștii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, arma fiind confiscată.

De asemenea, a fost efectuat un control și în orașul Băbeni, la locuința unui deținător de arme și muniții, constatându-se că bărbatul păstra arma de vânătoare și muniția, în mod necorespunzător.  Și în acest caz, a fost deschis un dosar penal, confiscându-se muniția și un dispozitiv de iluminat artizanal. Polițiștii au aplicat și o sancțiune contravențională de 5.000 de lei, bărbatului din Băbeni, pentru păstrarea necorespunzătoare a armei și cartușelor.