Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: AMENZI de 9.000 lei și 9 infracțiuni constatate de POLIȚIE în ziua de Crăciun

În ziua de Crăciun, 140 de poliţişti au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă Crăciunul. Poliţiştii vâlceni au intervenit la 72 de solicitări primite din partea cetăţenilor, au aplicat peste 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.000 de lei şi au constatat 9 infracţiuni.

La data de 25 decembrie a.c., ca în fiecare zi a anului, Poliţia Română a fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Din totalul polițiștilor 44 au fost polițiști ai structurilor de rutieră, 140 ordine publică, iar restul de la celelalte structuri: investigații criminale, incestigarea criminalității economice, poliția transporturi, luptători de la acțiuni speciale, arme explozivi și substanțe periculoase.

În cadrul activităţilor desfăşurate de Crăciun poliţiştii au constatat 9 de infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară, 3 la regimul circulaţiei rutiere, şi 3 alte genuri. Din totalul infracţiunilor, 3 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni, în valoare de 9.064 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 13 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 20 pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 9 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.

Totodată, poliţiştii au retras 1 certificat de înmatriculare şi au reţinut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 pentru conducere sub infleunţa băuturilor alcoolice şi restul fiind pentru alte abateri.

Poliţiştii aflaţi în misiuni au intervenit la aproape 72 de solicitări ale cetăţenilor, apeluri prin serviciul de urgenţă 112.

Polițiștii vâlceni vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.