Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAFICANŢI de DROGURI din DRĂGĂŞANI, trimişi în judecată

În luna octombrie, mai exact în data de 15 octombrie a.c., procurorii şi mascaţii din Vâlcea şi Argeş au descins în municipiul Drăgăşani, acolo unde au efectuat cinci percheziţii domiciliare. Ei au vizat o reţea de traficanţi de droguri, ce cultivau şi comercializau cannabis pe raza judeţelor Vâlcea şi Argeş. Cu ocazia descinderilor, oamenii legii au arestat patru tineri din Drăgăşani, iar acum, după întocmirea rechizitoriului, au decis să-i trimită în judecată sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, traficanţii vâlceni riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Cei patru tineri din Drăgăşani, ce făceau parte dintr-o reţea de trafic de droguri, erau filaţi de poliţişti şi procurori de luni de zile. Cornelius Mihai R., Emil Constantin C., Alexandru-Robert D. şi Adelin-Mihai V. cultivaseră cannabis în municipiul Drăgăşani, pe care ulterior l-au comercializat în judeţele Vâlcea şi Argeş.
În data de 15 octombrie a.c., atunci când au fost prinşi în flagrant de oamenii legii, tinerii vâlceni abia se aprovizionaseră cu droguri. Ei munceau din greu în acel moment să cântărească şi să facă pliculeţe şi ţigări cu cannabis. Infractorii nu au mai apucat însă să-şi scoată marfa la vânzare, pentru că poliţiştii au dat năvală în două dintre locaţiile unde aceştia îşi pregăteau plicurile şi ţigările cu cannabis.

6 kilograme de cannabis, pregătit să fie scos la vânzare în Vâlcea şi Argeş

În locaţiile unde cei patru tineri îşi pregăteau drogurile pentru a le scoate la vânzare, procurorii şi mascaţii au găsit nu mai puţin de 6 kilograme de cannabis (tulpini, muguri şi ramuri). Sigur, acolo au mai au fost găsite câteva zeci de plicuri şi ţigări cu cannabis, precum şi cântare, ce au fost confiscate. „Poliţiştii B.C.C.O Piteşti – S.C.C.O Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vâlcea şi I.P.J. Argeş, au efectuat cinci percheziţii pe raza judeţului Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de trafic de droguri de risc.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, patru persoane ar fi cultivat plante de cannabis pe care le-ar fi comercializat pe raza judeţelor Vâlcea, Argeş şi a municipiului Bucureşti. Pe parcursul cercetărilor au fost găsite şi ridicate de la cei în cauză peste 6 kg. de tulpini, muguri şi ramuri de cannabis” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Trimişi în judecată în stare de arest preventiv

Imediat după percheziţii, traficanţii Cornelius Mihai R., Emil Constantin C., Alexandru-Robert D. şi Adelin-Mihai V. au fost propuşi instanţei de judecată pentru arestare preventivă. Astfel, ei au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile.
Acum însă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au terminat rechizitoriul, într-un timp destul de scurt, adică în mai puţin de o lună de zile, şi au decis să-i trimită în judecată pe cei patru tineri din Drăgăşani, sub acuzaţia de trafic de droguri. Traficanţii vor fi judecaţi în baza articolului 2 al Legii 143/2000, ce prevede: „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani”.