Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şofer reţinut pentru 24 de ore, după ce a fugit de la locul accidentului

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orelor 05.50, a avut loc un grav accident de circulaţie, care s-a lăsat cu fuga unui şofer de la faţa locului. Nicolae H., din Râmnicu Vâlcea conducea o Dacie Logan, cu nr. DJ – 27 -RMF, pe DN64, spre Râmnicu Vâlcea, iar la km. 99 + 130 m, pe raza localităţii Băbeni, a intrat în depăşirea unui autoturism, chiar în dreptul indicatorului „Depăşire interzisă” şi a intrat în coliziune cu acesta, în momentul virajului la stânga. În urma impactului, Dacia Logan a fost proiectată într-un şanţ.

Până la apariţia poliţiştilor de la Rutieră, şoferul celuilalt autoturism, chiar dacă nu era vinovat de producerea accidentului, a plecat de la locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au demarat verificările şi, în jurul orelor 08.55, au găsit pe raza oraşului Băbeni, autoturismul Opel Vecta cu numărul W461RRB, înmatriculat în Marea Britanie şi l-au identificat pe şofer în persoana lui Damian B. – 32 de ani, din Băbeni.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge. Mai mult Damian B. nu are nici permis de conducere eliberat de autorităţile române, el susţinând că are totuşi unul eliberat de autorităţile engleze. Pe numele acestuia, s-a deschis un dosar penal, oamenii legii luând decizia de a-l reţine pentru 24 de ore şi de a-l prezenta instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Trebuie menţionat că, din accident a rezultat rănirea uşoară a 4 victime, care au fost transportate la spital: Nicolae H., diagnostic: traumatism cervical indirect amielic; Alexandru N., de 77 de ani, diagnostic: TCC minor nivel 0; Laurenţiu P., de 58 de ani, diagnostic: TCC minor nivel 0, contuzie hemitorace dreapta; Nicolae Ş., de 56 de ani, diagnostic: plagă contuză membru inferior.