Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

STOP BEŢIVILOR pe şoselele din VÂLCEA!

Nicio zi fără beţivi în trafic! O constatare pe cât de dură, pe atât de adevărată. Asta în condiţiile în care acţiunile în trafic sunt din ce în ce mai dese şi mai agresive, iar sancţiunile din ce în ce mai aspre. Cu toate acestea, zilnic poliţiştii rutieri prind în trafic şoferi beţi la volan, valorile alcoolemiei fiind îngrijorătoare. Sâmbătă, 7 septembrie a.c., nu mai puţin trei şoferi în stare avansată de ebrietate au picat în „plasa” oamenilor legii. Primul a fost la ora 06.00 dimineaţa, care circula cu un autoturism pe bulevardul Tineretului, din Râmnicu Vâlcea. Alexandru D., de 26 ani, avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru asta s-a ales cu un dosar penal.

Cel de-a doilea şofer a fost prins la ora 23.30. Gheorghe R., de 55 de ani, din oraşul Brezoi, a condus un autoturism pe DN 7 – Călimăneşti – Căciulata, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu un dosar penal.

În final, la miezul nopţii, pe DJ 646, pe raza comunei Lădeşti, Virgil D., de 40 de ani, din comuna Roşiile, s-a urcat la volan deşi avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la Spitalul oraşului Horezu, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.