Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNIC: Teribilist pe şosele – a rupt podul, după o serie de drifturi

GRAV. După ce Vocea Vâlcii a atras atenţia că pe străzile Râmnicului se fac drifturi ilegale, tinerii teribilişti transformând şoseaua într-un loc de joacă, iată că a avut loc şi primul accident din cauza acestor practici.

În noaptea de 14 spre 15 ianuarie, în jurul orei 01.40, un tânăr ce conducea un Jaguar a efectuat câteva manevre periculoase, învârtindu-se cu maşina în cercuri chiar pe podul de lângă Kaufland, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului şi a intrat în parapetul podului. Şoferul, Cătălin Nicu – 22 de ani, din Rm. Vâlcea, a fugit de la locul accidentului, lăsându-şi Jaguarul să balanseze pe marginea podului, aproape să cadă în râu.

La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii rutieri, care au plecat în urmărirea şoferului. „Din primele date pe care le avem şi din urmele lăsate la faţa locului, tânărul şofer se pare că a făcut drifturi pe şosea, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului. Imediat după accident el a părăsit locul faptei, însă l-am prins la scurt timp” – ne-a declarat şeful Biroului Rutier Rm. Vâlcea, comisar Cătălin Oprescu. Cătălin Nicu, spun oamenii legii, s-a speriat când a văzut ce pagube a provocat şi s-a „evaporat” repede de la faţa locului, prefăcându-se că e doar un simplu pieton. Ghinionul său că unii poliţişti rutieri îl cunoşteau şi şi-au dat seama cine este.

Şoferul, rupt de beat şi cu maşina împrumutată
accident pod drift 1
Imediat ce a fost prins, şoferul Cătălin Nicu a fost testat cu aparatul etilotest şi, surpriză, el se afla şi în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 0,54 mg/l în aerul pur expirat. Tânărul teribilist s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice în stare de ebrietate şi fugă de la locul accidentului. Totodată, el a rămas pentru o bună perioadă şi fără permis de conducere.

Mai apoi, poliţiştii rutieri au aflat cu stupoare că maşina cu care a făcut drifturi, provocând un accident rutier, nici măcar nu era a lui, fiind înmatriculată pe un alt nume, probabil al unui prieten de la care a împrumutat-o. Sigur, nu este mai puţin adevărat că poliţiştii Biroului Rutier Rm. Vâlcea îl aveau de mult în evidenţele lor pe teribilist, el fiind sancţionat şi cu alte ocazii pentru încălcarea legislaţiei rutiere. „Acest tânăr a mai fost sancţionat de poliţiştii rutieri şi îl aveam în vedere, ştiind că practică drifturi sau aşa – zisele liniuţe. Dosarul penal cu care s-a ales de data aceasta poate îl va face să conştientizeze că ceea ce face în trafic nu este bine. Sigur, acum va sta o bună perioadă fără permis de conducere, în funcţie de soluţia procedurală pe care o va da procurorul de caz” – ne-a mai spus şeful Biroului Rutier Rm. Vâlcea, comisar Cătălin Oprescu.

Comisarul Oprescu, cu ochii pe teribilişti
oprescu rutiera
Comisarul Cătălin Oprescu ne-a mărturisit că, în urma articolului publicat de Vocea Vâlcii şi intitulat „Rebeli în trafic. DRIFTURI ilegale pe străzile Râmnicului”, în care semnalam că tinerii teribilişti au transformat municipiul în loc de joacă cu maşinuţele, făcând drifturi periculoase pe drumurile publice din Troianu şi cartierul Nord, poliţiştii rutieri au luat măsuri imediate. „I-am identificat pe cei doi tineri care făceau drifting în acele filmuleţe şi am luat imediat măsuri. Sigur, ei au fost prinşi în Râmnic în timp ce încălcau legislaţia rutieră, lucru pe care, probabil, îl făceau frecvent. Numai că, după acele întâmplări, poliţiştii rutieri i-au monitorizat în trafic şi au observat neregulile produse de ei. Aşadar, cei doi au rămas fără permis de conducere pentru 2 luni de zile şi s-au ales cu sancţiuni în valoare de 1.200 de lei de fiecare” – ne-a mai declarat şeful Biroului Rutier Rm. Vâlcea, comisar Cătălin Oprescu.

Şeful rutierilor din Râmnic a ţinut să îi avertizeze pe tinerii şoferi ce practică drifting sau „liniuţe” că este cu ochii pe ei şi că vor fi monitorizaţi atent. Mai mult, zonele unde se întâlnesc tinerii şoferi ce nu au ocupaţie şi sunt deţinători de autoturisme puternice vor fi monitorizate non-stop de echipajele rutiere.