Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Protest deschis al unei râmnicence sub nasul lui Frâncu

• Cheltuielile făcute de edili au scos-o din sărite pe contabila Liliana Dănicel

Consilierii locali şi primarul Emilian Frâncu au fost primiţi miercuri, 15 ianuarie, cu proteste în prima şedinţă a Consiliului Local din 2014. Plăţile urgente programate de Executivul local, dar mai ales nivelul unor contracte propuse de alesul din Râmnicu Vâlcea au stârnit furia contabilei Liliana Dănicel din municipiu. Aceasta a reuşit să perturbe în trei rânduri şedinţa Consiliului Local spre disperarea primarului care cerea prin semne ca poliţiştii locali să o evacueze din sală.

Proiectarea, mai scumpă decât lucrarea

Explozia de nervi în faţa costurilor propuse de edili pentru anumite servicii nu a venit însă numai din partea plătitoarei de taxe şi impozite care a ţinut să-i bată obrazul lui Frâncu în public, ci şi din partea consilierilor Opoziţiei. „Nu pot să cred că pentru proiectarea reabilitării conductei de apă sărată care alimentează ştrandul Ostroveni aţi alocat 520 de milioane lei vechi, în timp ce întreaga reţea, cu o lungime de 3,2 kilometri costă 130 milioane lei vechi. Este prea de tot!”, a comentat liderul grupului de consilieri PDL Cosmin Constantinescu. Replica i-a fost dată de viceprimarul Ion Gigi Matei. „Pentru proiectare se poate aloca până la 5% din valoarea proiectului. În cazul ştrandului Ostroveni valoarea acestuia este de 2,2 milioane lei aşa că totul este în regulă”, a intervenit vicele Matei.

Acuze cu maximă audienţă

Auto-invitată la şedinţa publică a Consiliului Local al municipiului Râmnicului, contabila Liliana Dănicel a izbucnit în plină şedinţă faţă de costurile anunţate de Frâncu pentru proiectarea reţelei de alimentare cu apă sărată a ştrandului Ostroveni. „Se fac preţuri de genul acesta pentru a se acorda comisioane unor anumite persoane. Sunt contabil, ştiu ce vorbesc. Proiectarea este un serviciu care se scoate la licitaţie. Nu se oferă direct o sumă pentru a atrage diverşi proiectanţi în afacere. Văd că nici măcar nu aveţi bunul simţ de a asculta o femeie, dacă nu măcar un contabil. Plătim taxe şi impozite ca să ne lăsăm jefuiţi”, s-a plâns nemulţumita. Explozia de nervi a femeii i-a făcut până şi pe pedelişti să facă un pas înapoi în dezbatere. „Doamnă, noi vă ascultăm dar explicaţi-le celor de la Putere că nu v-am invitat noi la şedinţă. Sunt în stare să ne acuze de aşa ceva”, a replicat pedelistul Cosmin Constantinescu. Protestatara a fost evacuată din sală abia la finalul şedinţei de Consiliu Local, în ciuda semnelor disperate făcute de primarul Frâncu către reprezentanţii Poliţiei Locale prezenţi în sală.