Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Şoferul vinovat de moartea copilului de la Ioneşti a fost ARESTAT

A provocat un accident grav în urma căruia un copil de 12 ani a murit, iar alţi doi bărbaţi sunt în stare gravă la spital. Este vorba de un tânăr de 20 de ani, Gheorghe Iustin Budică, care în seara zilei de luni, 11 august a.c., a condus cu viteză pe DN 64, pe raza localităţii Ioneşti, iar la un moment dat el a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu maşina în afara părţii carosabile. Aşa cum spuneam, în urma accidentului, un copil, Raul Robert S., a murit, iar alţi doi bărbaţi au suferit răni grave.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a fugit de la faţa locului, imediat după ce incident, el fiind căutat mai bine de o oră de oamenii legii. În cele din urmă, şoferul teribilist a fost prins, iar oamenii legii au constatat că acesta era în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 0,26mg/l alcool pur în aerul expirat şi avea numerele de înmatriculare ale maşinii expirate. Mai mult, din câte se pare, tânărul avea permis din luna februarie a acestui an, însă lipsa de experienţă nu l-a împiedicat să conducă cu viteză şi în stare de ebrietate.

După audieri, poliţiştii l-au reţinut pe Gheorghe Iustin Budică pentru 24 ore, iar marţi, 12 august 2014, el a fost propus pentru mandat de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Drăgăşani au decis să-l trimită după gratii pentru 30 de zile, el fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice în stare de ebrietate şi cu un autoturism cu numele false, dar şi cu viteză excesivă.