Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Klaus Iohannis respinge regionalizarea pe criterii entice

Candidatul PNL-PDL la alegerile prezidentiale Klaus Iohannis a declarat ca incepand de marti intra in „precampania” pentru strangerea de semnaturi necesare pentru a candida in toamna si a anuntat ca va avea „o campanie foarte intensa, foarte bine construita si in teren, si online”, in care grupul tinta este cel al tinerilor.

„Este grupul tinta la care ma uit cel mai mult (…) Trebuie sa inteleaga ca votul lor este important”, a subliniat Iohannis, la Realitatea Tv, precizand ca isi va face campanie atat prin metodele clasice, dar si online.

In ceea ce priveste Justitia, Klaus Iohannis a declarat ca el vrea sa „garanteze statul de drept in Romania”. „Au fost lucruri care nu au functionat, dar sunt unele lucruri care au inceput sa functioneze. Trebuie sa recunoastem ca s-au facut progrese semnificative. Una din zone este Justitia. Independenta Justitiei devine din ce in ce mai evidenta. Este un bun castigat, exterm de valoros. Stat de drept, justitie independenta – acestea sunt valori care trebuie aparate cu orice pret. In cazul in care voi ajunge presedinte, voi garanta ca asa ramane – ca justitia ramane independenta. Nu numai ca Romania ramane un stat de drept, isi va consolida pozitia de stat de drept”, a sustinut el.

„E trist, dar adevarat, ca in ultimii ani in loc sa ne indreptam spre un stat de drept, ne indreptam spre feudalizarea Romaniei, spre baronizarea Romaniei. E o directie pe care nu mi-o doresc, nu imi doresc o Romanie care se intoarce intr-o zona de feudalizare de cea mai proasta speta si ma tem de asa ceva”, a mai declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat ca sustine proiectul regionalizarii Romaniei, dar nu pe criterii etnice.

„Am fost membru in comisia care s-a ocupat de primul demers de regionalizare. Am spus atunci un lucru si pot sa il repet oricand: Regionalizarea, daca se va face vreodata, poate sa fie doar o regionalizare administrativa. O regionalizare etnica nu se poate face in Romania. Au incercat alte tari, sa ne uitam ce rezultate au avut. Daca regionalizarea se face suprapunand granita regiunilor peste o granita interentica, nu da rezultate”, a declarat prezidentiabilul PNL-PDL, subliniind faptul ca este „adeptul statului national unitar”.

„Este o optiune a politicianului Klaus Iohannis, a persoanei Klaus Iohannis, nu cred in regionalizare pe criterii etnice”, a punctat acesta.