Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În caz de urgenţă, turiştii de la Obârşia Lotrului sunt lăsaţi în voia sorţii

GRAV. Să te ferească Dumnezeu să ai parte de vreun eveniment nefericit în zona Obârşia Lotrului sau să îţi fie rău. Asta pentru că poţi să mori liniştit şi fără să-ţi mai faci mari speranţe că va ajunge cineva să te salveze. Exclus aşa ceva, în condiţiile în care o ambulanţă ajunge în zona Obârşia Lotrului – Vidra abia după două ore de la apelul telefonic de urgenţă.

Un caz concret în acest sens este cel de joi, 21 august a.c., când la Obârşia Lotrului a avut loc un grav accident de circulaţie cu patru victime, dintre care două grave. Ei bine, poliţiştii şi jandarmii au ajuns primii la faţa locului şi au încercat să acorde primul ajutor răniţilor, sunând însă în disperare la Ambulanţa Vâlcea. Au apelat în cele din urmă la ambulanţele din Hunedoara şi Gorj, care au ajuns după 15-20 de minute şi au preluat trei dintre victime, una dintre ele, mai gravă, fiind luată de un şofer ce trecea prin zonă şi dusă de urgenţă la Spitalul Brezoi.

Cât despre ambulanţele solicitate din Vâlcea, acestea nu au ajuns în zona Obârşia Lotrului nici după două ore. Atunci, martorii de la faţa locului au dat telefon şi au aflat că salvarea era pe drum, în apropiere de locul incidentului, dar au anunţat că trebuie să se întoarcă din drum pentru că nu mai era nevoie de ajutor medical.

Aşadar, dacă ar fi să aştepţi după o salvare din Vâlcea, mori cu zile! Problema din acea zonă a judeţului nostru este binecunoscută de câţiva ani, dar autorităţile vâlcene nu au luat nicio măsură în acest sens. Până când vor mai fi indiferente? Probabil până va avea loc o tragedie. Ruşine!

Cum s-a petrecut accidentul…

S-a întâmplat la circa un kilometru de intersecţia cu drumul naţional 67 C, ce duce către Petroşani, pe raza localităţii Voineasa, în zona Obârşia Lotrului. Accidentul rutier, petrecut joi, 21 august a.c., ora 14.30, a fost unul spectaculos, dar în acelaşi timp grav. Incidentul s-a produs într-o zonă în care doar o singură bandă de mers este circulabilă, cealaltă fiind acoperită în totalitate de pământul şi arborii aduşi de viiturile de acum câteva săptămâni. De atunci, nimeni nu s-a sinchisit să degajeze partea carosabilă, iar acest lucru a fost unul dintre principalele cauze ale producerii accidentului rutier.

Potrivit poliţiştilor, şoferul implicat în accident, Alexandru P., conducea o Dacie Break pe DN 7 A în momentul în care, în zona în care o parte a carosabilului este acoperită de pământul adus de viituri, a pierdut controlul volanului, răsturnându-se de câte ori în afara părţii carosabile.

Şoferul a mărturisit însă că a pierdut controlul volanului şi din cauza faptului că o altă maşină i-a tăiat calea, însă nu s-a putut proba acest lucru deocamdată. Cert este că, din impact au rezultat trei victime: Ion V. – 62 de ani, din Pietrari – diagnosticat cu politraumatism, Ion P. – diagnosticat cu TCC deschis, traumatism scapulo-humeron stâng, plăgi excoriate umăr stâng, Constantin Ţ. – 56 de ani – diagnosticat cu politraumatism, dar şi şoferul Alexandru P., despre care nu se ştie în ce stare e, fiind dus, aşa cum am spus, de un alt şofer la spital. În maşină se mai afla încă un bărbat, Daniel P., însă acesta nu a fost rănit.