Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doi fraţi din Băbeni, capii unei reţele de fraude informatice

INFRACŢIUNI. George şi Claudiu Ţîrcă au „produs” în două luni de zile nu mai puţin de 50.000 de euro, ei efectuând „licitaţii fictive, prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni români şi străini”. Cei doi au fost prinşi de procurorii şi poliţiştii DIICOT Olt. La percheziţiile ce au avut loc la Băbeni, săptămâna trecută, oamenii legii au mai ridicat doi tineri, membrii ai grupării infracţionale conduse de cei doi fraţi, însă ei au fost puşi doar sub control judiciar. Toţi cei patru bărbaţi din Băbeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea, fals informatic, fraudă informatică.

Săptămâna trecută, procurorii şi poliţiştii DIICOT din Olt au descins în oraşul Băbeni, din judeţul Vâlcea, acolo unde au „ridicat” patru persoane ce fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în fraude informatice. Ei bine, cei patru vâlceni au fost duşi la audieri în la DIICOT judeţul Olt, iar după ce le-au fost luate declaraţii şi le-au fost prezentate probele împotriva lor, ei au fost duşi în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Olt. Magistraţii au decis ca doar doi dintre ei să fie trimişi după gratii, fiind vorba de capii reţelei, doi fraţi din Băbeni – George Tîrcă şi Claudiu Petre Tîrcă. „Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt nr. 48D/P/2014. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: TÎRCĂ GEORGE, şi TÎRCĂ CLAUDIU PETRE, în prezent reţinuţi în Arestul I.P.J. Olt, pe o durată de 30 de zile, de la 31 iulie 2014 până la 29 august 2014, inclusiv” – au decis magistraţii Tribunalului Olt.

Prinşi în flagrant când scoteau bani

Miercuri, 30 iulie a.c., procurorii DIICOT şi poliţiştii din Olt au prins în flagrant doi vâlceni în timp ce scoteau sume de bani de la o agenţie de transfer bani de pe raza oraşului Balş. Tinerii, de 23 şi 30 de ani, mai ridicaseră în prealabil alte sume de bani din Târgu Jiu, fiind vorba de 8.600 de lei şi 2.200 de euro. Mai mult, alţi doi tineri au fost depistaţi la percheziţiile din Băbeni. „În fapt, cei patru bărbaţi, din judeţul Vâlcea, sunt bănuiţi că, în perioada iunie-iulie 2014, prin efectuarea de licitaţii fictive, prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni români şi străini, cu suma de aproximativ 50.000 de euro. La percheziţii, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 2 laptop-uri, 10 telefoane mobile, 37 CD –uri, 5 memory stik – uri, o imprimantă, precum şi acte de identitate falsificate” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Aşa cum spuneam, în data de 31 iulie a.c., Tribunalul Olt a dispus măsura arestării preventive pentru cei doi fraţi Tîrcă, în timp ce în cazul celorlalţi doi acuzaţi s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar. Toţi cei patru bărbaţi din Băbeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea, fals informatic, fraudă informatică.