Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SADISM! Câine schingiuit de un „monstru” de om. Agresorul a fost reținut

Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au reținut ieri, pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, din localitatea Cernișoara, județul Vâlcea, bănuit de săvârșirea infracțiunii de schingiuire a animalelor.

În fapt, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 42 de ani, din localitatea Cernișoara, ar fi schingiuit un câine, provocându-i mai multe leziuni.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că, bărbatul ar fi legat câinele de atelajul pe care îl conducea și l-a târât pe asfalt, provocându-i astfel leziuni la nivelul capului, membrelor și corpului.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de schingiuire a animalelor, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată în vederea dispunerii măsurilor legale.


Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Astfel,
a) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

  • folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare;
  • folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;
  • practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  • rănirea cu intenție a animalelor.

b) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

  • uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
  • schingiuirea animalelor;
  • organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • zoofilia

Respectați legea! Iubiți și respectați animalele!