Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Politia Romana

Bunuri culturale de valoare furate din Tomşani, găsite la Horezu

foto Politia RomanaLa sfârşitul săptămânii trecute au avut loc descinderi în oraşul Horezu, acolo unde poliţiştii IPJ Vâlcea au căutat mai multe bunuri culturale de valoare ce au fost furate dintr-o locuinţă din Tomşani.

Percheziţiile au fost făcute la locuinţele a două persoane care au cumpărat antichităţile de la hoţi. La rândul lor, aceste persoane au scos bunurile la vânzare pe Internet şi, în acest fel, au fost depistaţi de poliţişti.

Aşadar, în locuinţele percheziţionaţilor, oamenii legii au găsit peste 130 de bunuri culturale mobile, printre care oglinzi din cristal, statuete, obiecte de mobilier candelabre, scaune, icoane pictate pe lemn şi sticlă, maşini de cusut, tablouri. Percheziţionaţii nu au putut prezenta documente justificative pentru antichităţi şi, ca urmare, bunurile au fost confiscate.

Trebuie menţionat că poliţiştii nu au reuşit încă să dea de urma hoţilor, însă se fac cercetări în continuare. „Poliţiştii efectuează verificări împreună cu reprezentanţii A.N.A.F. Vâlcea, pentru stabilirea provenienţei bunurilor şi legalitatea activităţii comerciale” – se arată în comunicatul de presă al IPJ Vâlcea.