Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

94 de vâlceni păcăliţi cu locuri de muncă în Anglia! Escrocul a fost arestat!

La sfârşitul anului trecut, 94 de vâlceni au făcut plângeri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, denunţând faptul că au fost înşelaţi de un individ care le promitea locuri de muncă în Marea Britanie. Escrocul a luat fiecărei persoane suma de 210 euro, cauzând un prejudiciul total de 19.740 euro.
Ei bine, ancheta poliţiştilor a demarat imediat, însă oamenii legii au reuşit să prindă infractorul abia luni, 4 mai 2015, când George Cristian Negru – 27 de ani, a fost localizat cu ajutorul autorităţilor spaniole. „A fost localizat ca urmare a unui schimb suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., acesta făcând obiectul unei semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare spaniole, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, poliţiştii au putut să îi dea de urmă. Ulterior, bărbatul s-a întors în ţară şi a fost identificat pe raza oraşului de domiciliu, fiind condus la sediul poliţiei pentru audieri” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Trimis după gratii pentru 30 de zile

Escrocul a fost reţinut preventiv pentru o perioada de 24 ore, fiind depus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea. Mai mult, în cursul zilei de marţi, 5 mai 2015, el a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, judecătorii trimiţându-l după gratii pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului NEGRU GEORGE CRISTIAN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune (94 de infracţiuni), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05 mai 2015 şi până la data de 03 iunie 2015, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală; Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului Negru George Cristian. Respinge cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, formulată de inculpat, prin avocat. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare” – se arată în decizia instanţei.