Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GIGI MATEI rămâne ferm în hotărârea de a sprijini FAURECIA

În urma multelor şi – în majoritate – fantezistelor opinii vehiculate în mass-media referitoare la subiectul „Faurecia”, pentru corecta informare a cetăţenilor municipiului, primarul interimar Gigi Matei a făcut câteva precizări referitoare la intenţia societăţii Faurecia de a înfiinţa în Râmnicu Vâlcea o fabrică de componente auto, care ar crea încă 1.600 de locuri de muncă în municipiu.

„În urma demersurilor susţinute pe care le-am făcut pentru atragerea unor investitori importanţi în Râmnicu Vâlcea, în data de 23 ianuarie 2015 am avut la Primăria municipiului o întâlnire cu o delegaţie a grupului francez Faurecia, condusă de Jean-Luc Tete, vicepreşedintele Diviziei Comfort and Trim Systems – Automotive Seating, alături de Fabrice Didillon, Director de operaţiuni, şi de Mircea Bucur, Directorul general al Faurecia Seating Tălmaciu. În cadrul întâlnirii au fost abordate, conform solicitărilor investitorilor francezi, următoarele subiecte de discuţii: crearea unei linii de transport urban de călători în zona noii fabrici, facilitarea publicităţii pentru angajări de personal pe autobuzele de transport în comun ale SC ETA SA, crearea unei comisii pentru accelerarea obţinerii aprobărilor necesare, repararea străzii Depozitelor (unde există deja un punct de lucru al Faurecia) şi eventuala schimbare a denumirii străzii în str. Faurecia, facilitarea sprijinului din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru activităţile de angajare de personal şi demersuri pentru crearea unor clase de cusătorie în învăţământul profesional local. Nu au existat discuţii pe marginea terenului necesar construirii viitoarei unităţi de producţie, acest aspect urmând să fie soluţionat de către investitori, în regim privat.

Aşa cum au subliniat membrii delegaţiei, discuţiile aveau un caracter exploratoriu în perspectiva posibilei înfiinţări la Râmnicu Vâlcea sau în împrejurimi a unei fabrici de componente auto ce ar urma să creeze aproximativ 1.600 de noi locuri de muncă, decizia finală aparţinând board-ului Faurecia, în funcţie de mai mulţi factori.

Cu această ocazie, i-am asigurat pe investitorii francezi de tot sprijinul administraţiei locale municipale, de la îndeplinirea solicitărilor prezentate şi până la acordarea tuturor facilităţilor fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, atitudinea reprezentanţilor Municipalităţii fiind primită cu satisfacţie de către membrii delegaţiei. Din primul moment şi până în prezent am considerat intenţia companiei franceze una extrem de serioasă, cu atât mai mult cu cât reprezentarea în cadrul acestor discuţii exploratorii era la unul din cele mai înalte niveluri ale conducerii firmei.

La acest moment, disponibilitatea de colaborare a Primăriei municipiului pentru realizarea acestei investiţii rămâne neschimbată. Suntem dispuşi să facem toate demersurile necesare legale pentru ca această firmă de anvergură mondială să investească în Râmnicu Vâlcea sau în împrejurimi. Din câte cunosc, nu s-a luat, încă, o decizie finală privind locul în care va fi demarată investiţia şi rămân încrezător că această intenţie se va concretiza într-un final aici, spre beneficiul atât al comunităţii locale, cât şi al companiei, care va avea, astfel, posibilitatea angajării unor lucrători conştiincioşi şi competenţi.

În acelaşi timp, vreau să subliniez că speculaţiile complet nefondate lansate de diverse persoane asupra a ceea ce trebuie şi ce nu trebuie să facă Primăria municipiului – venite chiar din partea unora care, la momentul la care aveau la dispoziţie pârghiile necesare, au reuşit „performanţa” de a alunga din oraş investitori serioşi – sunt de natură a pune piedici intenţiei companiei franceze, care monitorizează la cel mai înalt nivel toate apariţiile în mass-media”, precizează Gigi Matei, prin intermediul unui comunicat de presă.