Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: ATENŢIE la INCENDIILE de vegetaţie uscată! Cinci evenimente în week-end

Statisticile referitoare la incendii din ultimii ani arată că în judeţul Vâlcea se produc un număr ridicat de incendii din cauza focului deschis pentru curăţenia de primăvară prin distrugerea resturilor menajere sau furajere din grădini şi curţi.

Pompierii au avertizat că există acest pericol, însă atenţionările lor au fost în zadar. Asta pentru că, numai în week-endul trecut au avut loc 5 incendii de vegetaţie uscată în judeţul Vâlcea. Primele două s-au produs vineri, 13 martie a.c., în municipiul Drăgăşani, în apropierea străzii Dr. Baltazar şi zona Valea Caselor, acolo unde au ars circa 6 ha de vegetaţie uscată.

Nici ziua de sâmbătă nu a fost lipsită de incidente, alte două incendii de vegetaţie uscată având loc în municipiul Râmnicu Vâlcea, în apropierea străzilor Intrarea Democraţiei şi Drumul Oltului. Până la stingerea incendiilor, au ars circa 2500 mp de vegetaţie uscată.

De asemenea, şi duminică, 15 martie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în municipiul Râmnicu Vâlcea, în apropierea străzii Ion Creangă. Până la stingerea incendiului, au ars circa 6 ha de vegetaţie uscată.

„Cauză probabilă a celor cinci incendii, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor” – spun pompierii.