Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Motive pentru care Sibiul chiar este un oraș de iubit până la capăt

Sibiul a devenit destinație de top pentru cei care își doresc să își schimbe domiciliul.

Sibiul a devenit din ce în ce mai popular în rândul românilor care își doresc o relocare sau să facă o investiție bună pe termen lung. Motivele pentru care crește populația orașului din inima Transilvaniei sunt nenumărate, de la rata mică a șomajului, străzi liniștite și frumos amenajate, la viață culturală efervescentă și localnici prietenoși și amabili.

Somaj mic, belsug de locuri de munca, multi investitori

În primul rând, numărul mare de investitori care și-au deschis puncte de lucru la Sibiu. Rata șomajului în oraș este aproape de 0, iar locurile de muncă sunt suficiente pentru ca orașul să cunoască o creștere economică seminificativă și să fie o locație de interes pentru cei care locuiesc în zonele limitrofe și nu numai.

„Niciodată nu a existat o migrație de oameni atât de mare către Sibiu, ca ȋn anii 2016 – 2017. Cererea de locuințe este astăzi cu mult mai mare decât în perioada de boom imobiliar din 2006-2008. Sibiul este pur și simplu „sub asediu”. Această situație va continua și ȋn următorii trei ani, cu intensitate progresivă. Toată lumea angajează, toată lumea caută ȋnnebunită forță de muncă. Lumea vine la Sibiu pentru ca oferta de locuri de muncă este foarte generoasă”, declară proprietarul unei agenții imobiliare din oraș.

Liniste, echilibru si educatie

În al doilea rând, Sibiul este un oraș liniștit, ideal pentru viața de familia. Aici veți găsi numeroase instituții educaționale de prestigiu, un alt factor care cântărește mult pentru familiile care au copii. Pentru ca cei mici să meargă la cele mai bune școli și să aibă acces la un nivel educațional deosebit, părinții optează pentru Sibiu atunci când decid să se mute, iar studiile arată ca 1 din 2 familii care caută un apartament de vânzare Sibiu este din afara orașului.

O situație similară se regăsește și în cazul studenților care aleg să pună baze solide unei cariere de viitor în Sibiu. Aceștia vin în oraș și în primă instanță se îndreaptă spre oferta de apartamente de închiriat. Statisticile arată însă că un număr mare dintre cei care studiază la Sibiu aleg ca ulterior să își stabilească domiciliul aici, date fiind ofertele avantajoase de muncă pe care le primesc. Astfel, ei se orientează spre alegerea unei locuințe de vânzare de pe piața de imobiliare Sibiu.

Localnici simpatici și prietenoși

Sibienii, ca majoritatea ardelenilor de altfel, sunt firi prietenoase și sociabile. Aceștia sunt obișnuiți cu numeroși turiști care le vizitează orașul an de an și vei primi mereu o mână de ajutor în caz de nevoie. Orașul este boem și te îndeamnă la visare indiferent în ce parte privești, iar oamenii zâmbitori și calmi completează perfect decorul. Sibienii știu unde locuiesc și nu se sfiesc să își arate aprecierea. Orașul a cunoscut o dezvoltare incredibilă după ce a fost capitala culturală a Europei în anul 2007, iar străzile curate și parcurile îngrijite arată că sibienilor le pasă de frumosul lor oraș.

Turismul este în floare la Sibiu

Dincolo de sintagma ”hai sa promovăm România”, pe care o auzim adesea la televizor și în presă, în cazul Sibiului a avut loc o mișcare extrem de interesantă: promovarea turismului îndeosebi în orașul din inima Transilvaniei are un manifest particular, care funcționează foarte bine. Zeci de grupuri de turiști străini împânzesc an de an strazile frumos amenajate din oraș, bucurându-se de frumusețea orașului, de locurile pline de istorie, dar și de bucatele preparate cu suflet, care se servesc la terasele și localurile mereu pline de pe centru. Astfel, orașul a devenit unul dintre motivele pentru care străinii discută despre România.

Viață culturală diversificată

Festivalul de Teatru de la Sibiu face ca orașul să fie destinația favorită a artiștilor, dar și a devoratorilor de teatru și artă, la începutul fiecărei veri. Dar acesta nu este singurul eveniment care atrage turiști la Sibiu : Festivalul de Jazz, RedBull Romaniacs, MTV Music Awards și multe altele duc mai departe renumele orașului și îl transformă pe acesta într-o destinație de top. Orașul este plin de viață, iar viața culturală este efervescentă și diversificată, astfel că indiferent de vârstă sau de preferințe, la Sibiu ”ai ce face” oricând.

Piață imobiliară prietenoasă

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că piața imobiliară din Sibiu este într-o continuă dezvoltare. Prețurile sunt încă accesibile. Pretul mediu pe metru patrat util fluctuează între 650 – 850€. Zeci de investitori din toată țara aleg să dezvolte aici ansambluri rezidențiale noi de case sau de blocuri. Astfel, oferta imobiliară dispune de proprietăți pentru toate gusturile și toate buzunarele. Piața este darnică în apartamente de vânzare Sibiu, ideale pentru familiile aflate la început de drum. Pe de altă parte, există o ofertă generoasă și pe partea de case de vânzare Sibiu, care se pliază perfect persoanelor care își doresc să migreze de la bloc spre un trai liniștit, la curte, într-o zonă cu multe spații verzi.

În loc de concluzie

Sibiul chiar arată exact ca în imaginile care au împânzit internetul și are toate motivele să fie în topul variantelor de analizat, dacă și tu ești în cautarea unui oraș nou în care să locuiești. Iar dacă vor fi momente în care vrei vrea o pauză de la oraș, nu te îngrijora: În imediata apropiere se află stațiunea montană Păltiniș, iar la o distanță puțin mai mare sunt cele două șosele care străbat munții, Transfăgărășanul și Transalpina, ideale pentru momente de relaxare la aer curat. Pădurea Dumbrava,unde veti gasi Muzeul Satului, băile de la Ocna Sibiului și Cisnădioara sunt alte destinații de vacanță de mare intere pentru români, situate în imediata apropiere a Sibiului.