Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Legea Dării în plată dă roade! Deja 4.000 de oameni renunţă la casă!

Mult disputata Lege a Dării în Plata, cea care le permite oamenilor să scape e obligaţiile către banca prin renunţarea la casa cumpărata pe credit lucrează deja în sprijinul celor care nu-şi mai permit achitarea ratelor. Conform declaraţiei domnului Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naționale a României, citat de Agerpres, 4000 de romani au cerut lichidarea creanţelor prin predarea imobilului.Şi nu e decât începutul.Deja băncile se văd nevoite să fie mult mai atente la acordarea creditelor, pe de-o parte şi să ofere condiţii mult mai blânde de creditare, pe de altă parte, pentru a-şi atrage clienţi.Iată, succint, declaraţia domnului Rădulescu:

• Din 2013 am reintrat pe o pantă pozitivă atât în privința activelor imobiliare cât și a activelor financiare nete. Mă tem că anul 2016 nu va mai fi la fel. Aștept pentru a doua parte a anului dacă vom avea în continuare Legea dării în plată în funcțiune că valoarea activelor imobiliare să scadă. Piața va fi depresată, va intra într-un proces de comprimare ceea ce va duce la scăderea valorii tuturor activelor imobiliare.

• Nu toți vrem să ne vindem casa acum, numai că există un factor psihologic care contează și care se va manifesta din păcate în continuare în sensul că vom observa că suntem mai puțin bogați pentru că apartamentele și toate activele imobiliare pe care le avem nu mai valorează cât valorau. Nu să să fie o compresie de mare dimensiune.

• Noi anticipăm că se va opri între 5-10% dar gândiți-vă că asta înseamnă destul de mult față de totalul valorilor activelor imobiliare. Până în prezent numărul celor care au cerut să-și dea cheile în baza legii dării în plată sunt vreo 4.000 de oameni, 4.000 versus 10 milioane de deținători de active imobiliare. Asta este marea realizare a acestei legi.

• Această inițiativă legislativă ne va costa pe toți foarte scump. Probabil că cineva va câștiga niște alegeri pe seama acestor lucruri, admițând cumva că până la alegeri oamenii nu se vor dezmetici și nu vor constata că de fapt au numai de pierdut din asta.

Lăsăm cititorii să discearnă.