Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCREDIBIL: CNADR a restricţionat accesul pietonilor pe două poduri din VÂLCEA

Incredbil, dar adevărat! Se întâmplă în judeţul Vâlcea. CNADR a montat panouri în care preciza că circulaţia pietonilor pe trotuare pe podul peste râul Olt din comuna Câineni este interzisă. Primarul comunei Câineni, Ion Nicolae, este siderat de această situaţie, mai ales că i-a interpelat pe cei de la CNADR, întrebându-i când vor reabilita podul, însă răspunsul lor a fost unul evaziv, precizând că nu ştiu care este situaţia şi că în măsura fondurilor pe care le vor primi vor face lucrări de reabilitare.

„Este o situație de la tragedie la comedie ceea ce se petrece aici. Singura legătură a celor din Câinenii Mari cu cei din Câinenii Mici sau cu Valea Oltului este podul de pe DN7D, pod auto de traversare a râului Olt. Trotuarele podului s-au degradat în ultimii ani, încât sunt gropi mari prin care efectiv se vede râul și se poate cădea dacă nu ești atent. Primăria a înaintat CNADNR o solicitare pentru remedierea de urgență a situației, fiind vorba de viața oamenilor în joc. Reprezentanții CNADNR au venit, au constatat realitatea și au găsit soluția. Au montat la cele patru capete de trotuar patru panouri pe care scrie „Circulația interzisă pe trotuar”. Nu ne-a venit să credem. Am întrebat ‘pe unde trec oamenii’? S-a ridicat din umeri. Adică, fie pietonii merg pe carosabil, existând riscul unui accident de circulație, fie traversăm râul cu barca”, a precizat primarul din Câineni pentru Agerpress.

Alt pod din judeţul Vâlcea, unde circulaţia pietonilor pe trotuare este interzisă de CNADR este cel din localitatea Lădeşti, pe DN 65 C. Şi primarul Ion Lixandru a fost tratat cu acelaşi „sictir” de la CNADR.

„Podul din satul Măldărești pe porțiuni ample nu mai are acele balustrăzi de beton, existând oricând pericolul, mai ales acum iarna, ca pietonii să alunece în apele râului Cerna. Am trimis CNADNR rugămintea noastră să ia măsuri. Și au făcut-o, au montat, în golurile dintre balustrăzi, pe ambele părți…. crenguțe de copac”, a precizat primarul Ion Lixandru.