Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ANIVERSARE: 15 ANI DE VOCEA VÂLCII

VOCEA VÂLCII sărbătoreşte sâmbătă, 14 decembrie, 15 ani de viaţă. În unul din primele editoriale ce a văzut aici lumina tiparului, redactorul şef Romeo Popescu, spunea: „VOCEA VÂLCII este un vis, o poveste devenită repede realitate unde, o mână de oameni fac ce fac şi reuşesc să pună la dispoziţia opiniei publice un ziar decent, combativ și apreciat. Pentru unii ei este un blestem, pentru alţii un balsam. Pentru mine, e un fel de a fi, e curajul, provocarea și satisfacția de a scrie adevărul. Iar pentru cititori, cred că este scânteia de speranță care pâlpâie înainte de a se aprinde focul.”

vocea valcii  2În spatele brandului VOCEA VÂLCII, stă o muncă asiduă, o mare efervescenţă şi infuzie de optimism, dar şi nume de ziarişti ambiţioşi care nu au precupeţit niciun efort spre afirmarea lui. Oameni care trăiesc prin ziar, iar ziarul prin ei. Împreună sunt o echipă, statornică , matură care va avea întotdeauna ceva de spus, ceva de arătat, de demonstrat În urmă cu 15 ani, ne întrebam cum va fi când din 1 vom face 10, apoi 15, apoi 20. N-a trecut mult şi am aflat. Apoi, în mod firesc, ne-am imaginat cum va fi când se va ajunge la 100 de ani, dar obiectivul este atât de îndepărtat, încât am renunţat să mai facem supoziţii. Acum încercăm să ne aducem aminte ce-am făcut în atâta timp de existenţă şi retrospectiva asta e al dracului de greu de realizat. Ca de fiecare dată când e vorba de ceva drag.

Existenţa bisăptămânalului Vocea Vâlcii nu mai este o himeră. Povestea a început într-o iarnă aparent obişnuită care nu anunţa nimic spectaculos în monotona ei desfăşurare. Câţiva tineri entuziaşti, care mai lucraseră la un cotidian local, coordonaţi de redactorul şef al noii publicaţii, doreau să facă o altfel de presă în Vâlcea şi, din această dorinţă, s-a născut VOCEA VÂLCII. Data de 14 decembrie 1998, este o dată de referinţă, pentru noi şi publicul cititor, fiind data reală de lansarea pe piaţă a ziarului care i-a speriat pe mulţi. Ţinta lui proiectată, „lupta împotriva corupţiei”, a dat şi dă fiori şi spaime celor care se ştiu cuprinşi în această categorie. Deconspirarea abuzurilor lor devenise doar o problemă de timp.