Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trezirea lui Satan

După ce a intrat în obicei sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor, o altă sărbătoare a devenit modă la români – Halloween-ul. El este sărbătorit de creştinii mai puţin duşi la Biserică, pe 31 octombrie, fiind al doilea import în materie de sărbători de la americani, după Ziua Îndrăgostiţilor. În această zi, americanii îşi amintesc de morţii lor, celebrează victoria lui Hristos asupra morţii şi puterilor întunericului, râd de… rău şi de moarte. Ei consideră că este o sărbătoare creştină. Greu însă de convins un om raţional că această sărbătoare ar avea duh creştinesc.

Adevărul e însă altul. Ea e o sărbătoare 100% păgână, ocultă, aşa-zisa zi “când morţii părăsesc mormintele”. America face cu ocazia acestei zile pregătiri mai mari decât de Crăciun sau Paşte. Am citit mult despre această sărbătoare şi implantarea ei în conştiinţa oamenilor şi, în opinia mea, Halloween este sărbătoarea care îl înlocuieşte pe Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, cu Fiara care va ieşi din Adânc, la sfârşitul veacurilor, după cum s-a prezis. Fiara este un nou prototip uman, identificat prin numele care conţine numărul 666. Conform Evangheliei, în perioada ce va precede sfârşitul lumii, Anticristul va uzurpa scaunul de domnie al lui Isus Hristos.

Că o fi aşa, că n-o fi, un grav incendiu s-a soldat cu moartea a 29 de tineri şi alte 162 de persoane aflate în stare gravă prin spitale. Tragicul eveniment petrecut în Bucureşti, într-un club de noapte, pare că este un semn care prevesteşte vremurile apocaliptice. Clubul din Capitală, a fost incendiat, în timpul unui concert de lansare a unui album de către o trupă metal rock. Aşadar, de Halloween, a avut loc un coşmar care a şocat nu numai România. Este al doilea şi cel mai grav incendiu din lume consumat într-un club. Doar în Brazilia s-a mai întâmplat aşa ceva. Ce s-a întâmplat este o ruşine naţională mai mare decât Mineriada!

Am temeri că se va comenta tragedia mai întâi tehnic (dacă a existat acoperirea cu hârtii), apoi, va fi politizată, şi se vor ocoli tocmai întrebările despre politicile privind Tineretul. De fapt, ce reprezintă Tineretul în România? Unde sunt taberele şcolare, Casele pionierului şi ale Tineretului, patrimoniul UTC, patrimoniul sindical? Ce le-a înlocuit, compatibil cu abordarea şi infrastructura UE, ce trebuia adăugat, ce au alţii, cât de mare e decalajul – înapoierea? Fără nicio discuţie, asistăm acum la efectele unei conduceri corupte care de 25 de ani nu a făcut decât să umble după îmbogăţire şi nu după munca în folosul cetăţenilor, aşa cum ar trebui. În ultimul timp, tragediile s-au înmulţit şi era de aşteptat să se întâmple asta: accidentul de avion, planorul dispărut, motociclistul mort, morţii din club sunt doar câteva efecte ale inconştienţei generale, dar ele sunt cu mult mai multe şi nu cred că se vor opri aici, după ce de 25 de ani nu i-a păsat nimănui de ţara asta.

În afară de a vărsa o lacrimă pentru victimele tragediilor sau de a profita în mod cinic de tragedii, nu cred că se va schimba ceva, vom rămâne aceiaşi inconştienţi şi iresponsabili. Iohannis, unde e România “lucrului bine făcut?”. Doar în buzunarele politicienilor? Dar dacă tragedia din clubul Colectiv nu a fost accident? Dacă cei care afirmă asta au dreptate? Accidentul care a luat zeci de vieţi tinere nu pare să fi fost, totuşi, întâmplător.

Halloween-ul de anul acesta ar fi fost al 666-lea, ceea ce înseamnă că prima oară a fost sărbătorit în anul 1349. Conform mai multor surse, Halloween-ul este o sărbătoare celtică care a început să se răspândească în secolul XIX, ceea ce face teoria celui de al 666-lea Halloween să pară validă. Din 1349 şi până azi (2015), au trecut 666 ani.