Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 2 noiembrie 2015

• Sâmbătă, în modernul şi elegantul restaurant „ARTOPROD”, situat pe Platforma Industrială – Sud a municipiului Rm. Vâlcea, fundaţia „Orpheus”, împreună cu profesoara de limba engleză Adriana Săraru, au organizat un reuşit şi apreciat HALLOWEEN • Strict Secret. Primarul capitalei, Sorin Oprescu nu a fost niciodată român în adevăratul sens al cuvântului • Zvonuri deloc plăcute ne vin din tabăra politică liberală. • Un consilier local, devenit emblemă a turnătoriilor la DNA, nu are astâmpăr şi îl „lucrează” pe fostul primar Mircia Gutău • La redacţie ne sunt trimise copii după o mulţime de facturi emise de firmele unor conducători ai judeţului şi municipiului Rm. Vâlcea, prin care s-au încasat MILIARDE DE LEI, pentru diverse servicii, de la CET Govora

• Sâmbătă, în modernul şi elegantul restaurant „ARTOPROD”, situat pe Platforma Industrială – Sud a municipiului Rm. Vâlcea, fundaţia „Orpheus”, împreună cu profesoara de limba engleză Adriana Săraru, au organizat un reuşit şi apreciat HALLOWEEN, sărbătoare de import, la care participarea a întrecut aşteptările, micuţii copii, deveniţi personaje specifice macabrei sărbători occidentale, simţindu-se mult mai iubiţi şi mai importanţi decât oricând. Vrăjitoare, mături, lilieci, scheleţi, dovleci şi multe alte invenţii mistice au demonstrat că tinerii de azi suferă de mania cântului şi dansului, zbenguindu-se până aproape de epuizare. Şi totuşi, Halloween-ul este o sărbătoare satanică şi nu este specifică românilor. Multă lume condamnă sărbătoarea, făcând trimitere la „Dragobetele” naţional. Da, acesta este al nostru, dar nici Halloween-ul nu-i de ocolit, atunci când e vorba de distracţia copiilor. Omul modern, în toată simularea lui jucăuşă cu costume şi petreceri, caută într-un fel aproape religios ca prin astfel de evenimente să depăşească imediatul cotidian şi să recupereze acel timp mitic care nu îi mai este atât de accesibil, acel fabulos care, recreat periodic, oferă măcar senzaţia unui sens spiritual. Evenimentul la care ne referim a fost notabil, plin de interes şi plăcere, iar asta s-a datorat organizatorilor, gazdei Maria Preda şi părinţilor celor peste 70 de participanţi fericiţi.

• Strict Secret. Primarul capitalei, Sorin Oprescu nu a fost niciodată român în adevăratul sens al cuvântului, cu toate păcatele şi întunericul lumii încastrate în acest neam. Pentru el, românii erau doar “pulime şi ţigănime” mizeră, demnă de dispreţ şi de jefuit prin exploatare. Nu a dat pe noi nici măcar o flegmă tebecistă. A făcut parte, prin apartenenţa tatălui său, general de securitate şi călău de o cruzime rară, foarte apropiat Mosad-ului, din înalta burghezie a lui Ceauşescu şi a beizadelelor lor. Toată ascensiunea sa a fost dictată de organizaţii oculte, servicii secrete şi nici pe departe de valoare. Misteriosul demnitar care se afla în locuinţa lui Sorin Oprescu, în noapte flagrantului făcut de DNA la miezul nopţii, era un diplomat israelian. Surse din Serviciile Secrete ne-au informat că muţenia absolută care a ferecat gura DNA-ului cu privire la demnitarul care îi făcea o vizită, la miezul nopţii, la vila de la Ciolpani, are o explicaţie: individul era un demnitar din Israel. Probabil că cei doi au discutat despre situaţia lui Mircea Oprescu, fiul Primarului General al Capitalei, care se află, pentru protecţie, în Israel, de circa un an de zile. Şi mai e ceva: se aude că Ambasada Israelului la Bucureşti a făcut presiuni infernale asupra organelor Statului Român ca să-l elibereze pe Sorin Oprescu din Beciul Domnesc. Şi a reuşit. Aici e vorba de foarte mari sume de bani la mijloc.

• Zvonuri deloc plăcute ne vin din tabăra politică liberală. Un aşa-zis cunoscător al dedesubturilor din organizaţia teritorială liberală dă ca sigură trecerea senatorului Remus Niţu în partidul lui Tăriceanu. Adică, acesta va fi tovarăş politic cu renumitul biciclist politic Ion Nicolae – Dinţişor? Imposibil! Individul ne-a dat asigurări că luni, săptămâna ce începe, senatorul Niţu îşi va anunţa „transferul”. După cum îl cunoaştem noi pe acest liberal, putem face pariu, fără teamă, că nu se va face biciclist şi, în caz cu totul nefericit, acesta se va retrage din viaţa politică, preferând anonimatul, decât înjurăturile şi reproşurile celor care dezaprobă schimbarea partidului. Desigur, viaţa noastră nu ar fi frumoasă dacă pe lume nu ar exista „ţaţele” cu pantaloni, detractori de doi lei, mizerii morale profesionalizate. La PNL – Vâlcea, deşi se încearcă omogenizarea echipei în lumina viitoarelor alegeri, mai sunt, încă, mulţi proşti şi turnători. Ştim noi unul care ne agasa cu turnătoriile lui după şedinţele de partid, pe vremea lui Frâncu, de l-a făcut pe acesta să-şi monteze un aparat de bruiaj, speriat de acurateţea informaţiilor pe care le publicam noi, după fiecare şedinţă, bănuind că avem microfoane montate în biroul său de la partid. Pe individ îl poreclisem „Reportofonul”, pentru calităţile sale de înmagazinarea informaţiilor din şedinţe şi redarea lor, aproape exactă, la telefon. Acum e mare jupân, se dă vedetă, intelectual, chiar, uitându-şi trecutul lamentabil şi prezentul tolerabil. Îl vom ajuta noi să şi-l reamintească şi o să-l facem curând de ruşine (dacă mai are!). Deţinem toate înregistrările făcute ca urmare a turnătoriilor lui, în arhiva redacţiei el având un loc important. Le-am păstrat, ştiind că omul nu are caracter şi că, în timp, va deveni periculos. Atenţie, liberali! Aveţi un turnător profesionist printre voi, cu pretenţii de onorabil cetăţean.

• Un consilier local, devenit emblemă a turnătoriilor la DNA, nu are astâmpăr şi îl „lucrează” pe fostul primar Mircia Gutău, doar-doar îi va frânge parcursul său prorocit la revenirea în Primăria Râmnicului. Mizeria asta este folosită de mai marii primei instituţii a capitalei de judeţ, care-l itinerează la sediul Anticorupţiei din Piteşti. Este inutil să-i dăm numele, pentru că este cunoscut şi de puştii care joacă fotbal prin parcări. Om „deştept” şi minte…! Numai că individul acesta nu ştie că orice vers are şi revers, iar mai marii care se folosesc de el, îl pot face, oricând, hârtie igienică. După cum şi este… Vremea lui nu va fi niciodată şi aspiraţiile la care visează nu s-au născut.

• La redacţie ne sunt trimise copii după o mulţime de facturi emise de firmele unor conducători ai judeţului şi municipiului Rm. Vâlcea, prin care s-au încasat MILIARDE DE LEI, pentru diverse servicii, de la CET Govora. Problema nu se pune că banii nu ar avea acoperire în serviciile prestate, ci doar de incompatibilitate. Doi dintre „jupânii” din teritoriu, într-o inconştienţă totală, făceau afaceri în CET în condiţiile în care erau şi consilieri. În curând, prin paginile ziarului, vom sesiza ANI pentru incompatibilitate. Nu există prescripţie pentru afacerile făcute (şi nedescoperite/ sau reclamate) cu mulţi ani înainte.