Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lumina de pe Crescent

Un nou scandal bântuie media românească, cu subiect incendiar din politicul uslamist, fiind vizată averea lui Dan Voiculescu. Pentru a înţelege cum şi-a construit imperiul Dan Voiculescu, arhiva fostei Întreprinderi de Comerţ Exterior Dunărea este cheia adevărului. Dan Voiculescu a devenit după Revoluţia din decembrie 1989 unul dintre cei mai puternici afacerişti români, creând imperiul Grivco, cu afaceri în multe sectoare economice (agricultură, industrie, energie, media). Şi acum este neclară situaţia conturilor Dunărea şi Crescent. Pentru aflarea adevărului, președintele Traian Băsescu a inițiat o hotărâre de desecretizare a ultimei părți a arhivei „Dunărea”, aşa numita „Dunărea Operativ”.

Șeful statului ne-a spus că a luat această decizie după ce a văzut solicitarea verișoarei lui Voiculescu, care a fost turnată de delatorul Voiculescu. Să-ţi torni familia la Securitate şi să nu ai tu nici o remuşcare… În acest caz, arhiva „Dunărea” este cutia Pandorei. Mă bucur că preşedintele a hotărât să dea lovitura de graţie celor implicaţi, exact când toţi se credeau salvaţi. Vom asista la un „cutremur” a cărui magnitudine nici nu îndrăznesc s-o apreciez. Vor cădea nişte capete mari, care au făcut atâta rău României după decembrie ’89. Se va curăţa, oare, ţara, de ultimii securişti odioşi din vechea gardă? Nimic imposibil. Dar cu Ponta la cârma administrativă a ţării, lucrurile se cam complică. El se dovedeşte a fi, în continuare, „Gică Contra” şi, în cazul desecretizării, s-a văzut, s-a opus şmechereşte. Motivele invocate, arată încă o dată că minte cu neruşinare. A folosit un motiv în care nu cred nici retardaţii. În realitate, el nu a semnat desecretizarea, pentru că acolo se găsesc multe „cozi de topor” care şi-au turnat vecinii, fraţii, taţii, mamele şi surorile. Acolo sunt nume de actuali sau foşti politicieni înregimentaţi Securităţii, aflaţi în funcţii mari în PSD.

Dosarul „Dunărea” a fost în anchetă penală în perioada 1999-2001, pe vremea când Ponta era procuror, fiind desecretizat de preşedintele de atunci Emil Constantinescu. Ponta era coleg de birou cu unul dintre procurorii din echipa celor desemnaţi ca anchetatori şi ştia că se face anchetă în acest dosar şi că unul dintre cei vizaţi era Dan Voiculescu. Unii procurori spuneau că Ponta turna informaţii la PDSR, pentru că se ştia de relaţiile sale cu Adrian Năstase. De altfel, imediat ce Ion Iliescu şi Adrian Năstase au ajuns la conducerea ţării, după alegerile de la sfârşitul anului 2000, dosarul „Dunărea” a fost resecretizat. Acum, Ponta spune că nu a votat în CSAT desecretizarea pentru că subiectul nu era pe ordinea de zi şi că nu ştie ce conţine dosarul. Minciună! Ştia, după cum am afirmat, încă de pe vremea când era procuror.

După părerea mea, nu prea are ce să se afle din acele dosare. Ceea ce era secret la Dunărea era faptul că profitul înregistrat în anumite operaţiuni (profituri şi de 300%) erau canalizate spre… fonduri speciale aflate la dispoziţia Guvernului sau Preşedintelui, din care se plăteau alte activităţi şi mai puţin transparente: „achiziţie” de tehnologie sau know-how de înaltă performanţă pe alte căi decât cele normale, armament, comisioane la nivel foarte – foarte înalt etc. Deci mari secrete nu sunt, am putea spune că nu există secrete, dar la nivelul acelor ani aceste operaţiuni trebuiau acoperite, întrucât nu făceau concordanţă cu politica oficială a României. De altfel, toate ţările au făcut şi mai fac asemenea operaţiuni şi astăzi. Cred că viaţa noastră publică şi socială, ar fi fost mult mai sănătoasă dacă se aplica punctual 8 de la Timişoara. Iar dacă nu au vrut neo-comuniştii să se facă asta, cel puţin preşedintele iubitor de ţară să facă acum desecretizarea.

Este firesc să ştim cine dintre comunişti şi securişti mai e în viaţa publică, economică, ce sfori trag, ce pârghii de influenţă deţin. Tare mi-ar fi plăcut să ştiu acum 23 de ani lucrurile acestea. S-ar putea, după ce se va face desecretizarea, ca oamenii să înţeleagă cine sunt cei din top 300, top 500, care le conduc afacerile în judeţ şi au influenţă în zona politică. Poate atunci oamenii vor înţelege, nu ştiu şi dacă îi va încălzi, dar e bine măcar pentru curăţenia sufletească să ştie. Toata lumea minte în afară de Ponta! Băsiştii de americani, nemţii, finlandezii, olandezii, francezii, italienii, toţi ne vor răul. Vor să tragă pielea de pe bieţii români cinstiţi şi conduşi de cel mai bun prim ministru de până acum. Răi sunt băsiştii ăştia… Omul vrea să facă de toate, da’ nu îl lasă preşedintele. Nu îl lasă nimeni! Vai şi amar… El ar vrea, dar mai încolo! Deocamdată trebuie să mărească taxele că gurile sunt multe şi burţile sparte. Dar nu contează, mâncăm anti-băsism pe pâine cu TVA mic dacă trebuie! Până la capăt dreptate! Către CSI, români! Mama Rusia ne aşteaptă acasă.