Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iuda e printre noi, zi de zi!

Suntem în Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor…. Lui Iisus Hristos! Dar dacă patimile lui Iisus se vor sfârşi în Vinerea Mare, omenirea încă mai are de pătimit… şi pătimeşte aşa de peste 2000 de ani!

Din cărțile de religie aflăm că Iisus a pătimit şi s-a jertfit tocmai pentru mântuirea omului, însă la 2.000 de ani distanță observăm că oamenii nu numai că nu s-au mântuit, dar, pe zi ce trece devin tot mai răi și mai angoasați unii cu alții. Ca să nu mai vorbim de frustrare, un cuvânt la modă, dar care arată cât de mult s-au schimbat, în rău, oamenii!

Așadar, pentru ce oare o fi pătimit bietul Iisus? În fine, să vorbim despre Săptămâna Patimilor, dar mai ales despre ziua de miercuri, care este marcată în biserici prin două pilde: cea a păcătoasei desfrânate, care a fost înstrăinată de Dumnezeu, dar care i-a adus cu mare căinţă şi smerenie cel mai de preţ mir şi l-a uns cu el, devenind astfel mironosiţă, cât şi pe cel al lui Iuda Iscarioteanul, ucenicul care L-a vândut pe Fiul lui Dumnezeu pentru 30 de arginţi fariseilor. Din cauza acestei vânzări a lui Iuda, Biserica a numit, mai târziu, miercurea ca fiind zi de post în fiecare săptămână, alături de vineri, ziua în care Isus a fost răstignit.

ÎN fiecare an de Paști, îl punem la zid pe Iuda și îl ostracizăm pentru trădarea lui Iisus. Ok, Iuda este trădător, fără doar și poate. Dar în ziua de astăzi, pentru un pumn de dolari sau euro, oamenii sunt dispuşi să trădeze orice şi pe oricine!

Să lăsăm Grădina Ghetsimani și să neuităm în grădina noastră, cea mioritică și putem observa cu ușurință că trădările sunt la ordinea zilei : politicienii trădează electoratul, apoi partidul; electoratul se vinde pentru o sticlă de ulei şi o pungă de zahăr… şi toată lumea se minunează de ce lucrurile merg din rău în mai rău! Sistemul binomic DNA – SRI, și mai aflăm că nici SIE nu a stat degeaba, trădează pe toată lumea și transformă oameni de bună credință, prinși la anaghie, în delatori de profesie și apoi ne mirăm de ce Doamne Iartă-mă! trăim rău în România. Păi cum s-o ducem altfel dacă de mai bine de doi ani în țara asta nu vezi altceva la TV și la știri decât politicieni și mari oameni de afaceri plimbați cu cătușe pe la poarta DNA.

Anul trecut, în 2016, am ieșit la vor mai des decât la iarbă verde! S-a votat, avem Parlament, avem guvern, însă bunăstarea se lasă așteptată.

În urmă cu 2.000 de ani, poporul întrebat de Pilat pe cine să elibereze între Iisu și Baraba, oamenii l-au ales pe cel din urmă. Iar de atunci, oamenii îl aleg mereu pe Baraba, pentru ca mai apoi să regrete că au greşit şi trebuie să pătimească pentru asta!

Asta în timp ce, Pilat, care l-a judecat pe Isus și l-a găsit nevinovat, însă din cauza presiunilor autorităților iudaice nu l-a eliberat, se spală pe mâini și spune: Vox populi, vox Dei! Alegerea vă aparţine! Iar poporul începe să urce Golgota, crezând că este drumul pe care a mers Iisus!