Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

După Baku, urmează dispariţia lui Ponta

Moţiunea de cenzură a liberalilor a căzut, spre bucuria pesediştilor care mai rămân la masa bucatelor cel puţin până la anul viitor, cu Victor Ponta în fruntea guvernului. Clasa politică de astăzi din România este infestată de şarlatani, trădiceni, băieţi deştepţi, spioni diplomaţi sau agenţi din tot felul de grupări secrete, hoţi de “drumul mare”, etc. O clasă politică, care de 25 ani şi-a perpetuat la vârf doar odraslele şi incultura. Sunt cei care au creat milioane de şomeri prin distrugerea locurilor de muncă şi prin distrugerea întregii infrastructuri a ţării. Sunt cei care de pe toate canalele TV se uită în ochii poporului şi promit că vor avea grijă de familiile lor etc., etc.

O demisie, însă, nu rezolvă nimic. Întreaga clasă politică trebuie să-şi dea demisia, până nu este prea târziu! Este inadmisibil să avem un premier urmărit penal care să nu vrea să demisioneze. Este inadmisibil să avem un premier salvat de Parlament care declară după vot: “Avem Guvern, avem majoritate, haideţi să ne apucăm de treabă”… iar el pleacă la Baku, înotând împotriva curentului. Omul se comportă ca un bezmetic, din ce în ce mai agravant. Singurul mesaj pe care îl transmite tuturor este acela de inconştienţă politică.

Ponta nu are țară. Am asistat la recidiva lui de a merge, alături de Putin, la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, eveniment boicotat de liderii occidentali. Şeful guvernului României a început acelaşi joc ca în 2012: uite NATO, nu e NATO, uite UE, nu e UE. Toţi liderii europeni importanţi au boicotat jocurile de la Baku. Ca şi la Soci… Iar el s-a dus neinvitat, transmiţând un avertisment către Europa, la fel ca neocomunistul grec Tzipras, că are şi alte variante (şi anume CSI – Rusia), dacă nu este lăsat la şefia guvernului.

Neocomunistul declanşează cu asta un război total între PSD şi SUA, Europa plus toţi cetăţenii români pro-europeni. A trecut de mult linia roşie. Oricât s-ar chinui Ponta să se apropie de Putin, președintele Federației Ruse a refuzat orice întâlnire oficială cu el. De ce? Pentru că Ponta nu există și nu contează în jocul politicii internaționale, deci, nu-i e de nici un folos lui Putin. Devenind subiect al sistemului judiciar, acum se simte trădat. Evident că el se aștepta să fie protejat de justiție, în condițiile în care a jucat pe linia occidentală. Uitați-vă la toate zbaterile din ultima săptămână cu ambasadele occidentale. Le-a scris epistole, le-a explicat, însă reacțiile lor au fost cele standard pentru toate celelalte cazuri în care Parlamentul a refuzat încuviințarea urmăririi penale.

Ponta s-a dus la Putin să ceară protecție în cazul dacă românii pun de o nouă revoluție. Fiți atenți, așa a făcut și Ianukovici, cu care s-a întâlnit la olimpiada de la Soci și au făcut poze. Imediat după Soci, Ianukovici a dispărut. Prin analogie, urmează dispariția lui Ponta, după Baku. Gestul lui nu este o gafă ci o sfidare clară la adresa liderilor UE, care nu l-au protejat în niciun fel faţă de Justiţie.

La Budapesta nu l-au primit PSE-iştii, fug de el ca dracul de tămâie. Ponta e gata, e terminat. Prin ceea ce face, a devenit un provocator în buna tradiţie comunistă. A vorbit de recunoaşterea Kosovo, a fost la Consiliul Europei, a fost în ţările arabe, a fost la Baku. Toate acestea fără să anunţe Preşedinţia cu toate că politica externă intră sub apanajul preşedintelui.

A încălcat flagrant Constituţia. PSD-ul încearcă să-l facă pe Johannis să greşească pentru a monopoliza politica externă şi să-i mintă pe occidentali după lozinca “zicem ca ei şi facem ca noi”. Există un pericol major pentru politica externă a României care actualmente vorbeşte pe două voci. Distrugerea credibilităţii este scopul PSD-ului pentru a-şi face mendrele.