Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Auxiliarele, o mega-afacere marca PSD

Liviu Pop, ministrul Educaţiei Naţionale a reuşit să bulverseze întreg sistemul de învăţământ, după ce a ieşit public şi a anunţat că toate materialele didactice auxiliare sunt interzise. Pentru a fi credibil, cel mai slab ministru al Educaţiei din toate timpurile, l-am numit aici pe Liviu Pop, a emis şi un ordin în acest sens.

„Toate mijloacele de învăţământ curicular şi auxiliar trebuie revizuite. Nici un material auxiliar nu mai este valabil”, a declarat ministrul Liviu Pop.

Pop a mai spus că a înfiinţat o comisie compusă din reprezentanţi ai ministerului, sindicatelor, părinţilor şi elevilor care va elabora în maximum 30 de zile normele metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditarii auxiliarelor.

Industria materialelor auxiliare în şcoli este una care se ridică la zeci de milioane de euro şi oricât de mediocru ar fi acest Pop, el ştie ca un pesedist care este că trebuie să-şi satisfacă clientela, oferindu-le pe tavă tipărirea unor manuale noi-nouţe. Acest individ a fost pus în funcţie să execute ordinele de la partid pentru a satisface clientela nesătulă, nenorocind în acest fel generaţii de copii.

Cât de nenorocit să fii să te joci cu soarta a mii de copii de ţara asta? Te uiţi la Pop şi aproape ai răspuns la întrebare. Vrem nu vrem, businessul din sistemul Educaţiei există şi conform declaraţiilor făcute de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din România, Iulian Cristache, piața manualelor auxiliare a ajuns la 80 de milioane de euro pe an. Vă închipuiţi cum fac acum ochii clientelei pesediste? Exact ca în desenele animate.

Ca să schimbi ceva într-un domeniu atât de sensibil precum Educaţia trebuie să fii informat, deştept, inteligent, decis, cu forţă şi să ai un mandat de ministru de 4 ani, cât ţine un ciclu şcolar. Toate aceste lucruri îi lipsesc ministrului Pop, aşa că nu va reuşi decât să creeze o mare debandadă în sistem, fără a rezolva ceva pentru micuţii noştri.

De asemenea, trebuie tras şi un important semnal de alarmă. Pentru profitul unei industrii care trăiește din exploatarea lor, copiii din România au ajuns să care după ei ghiozdane de câte 10 kg și să muncească mai multe ore pe zi decât un adult.