Acasă Economie Vuza de la Chimcomplex nu renunță la OLTCHIM! O nouă ofertă pentru...

Vuza de la Chimcomplex nu renunță la OLTCHIM! O nouă ofertă pentru privatizare

Omul de afaceri Ștefan Vuza este interesat în mod deosebit de combinatul OLTCHIM Râmnicu Vâlcea, în acest sens, depunând prin societatea Chimcomplex Borzesti parte a grupului SCR-Serviciile Comerciale Române o nouă ofertă de preluare a activelor Oltchim SPV.

Oferta lui Vuza este singura până în acest moment.Oltchim SPV a fost soluția găsită de administratorii judiciari, care deține doar instalațiile bune ale combinatului OLTCHIM.

În prezent, Comisia Europeană anchetează modul în care societatea Oltchim a fost iertată de datoriile la stat. Oficialii Chimcomplex sustin, insa, ca aceasta nu va influenta preluarea intreprinderii din Râmnicu Vâlcea.

„CNC este o companie ce va repozitiona România pe harta industriei chimice din Europa, având in vedere forta comerciala pe care o vor avea impreuna cele doua combinate. Cred ca România merita sa aiba o companie puternica in Europa, macar in planul industriei chimice. Noi, românii, avem scoli de chimie, universitati de renume si cercetatori dedicati; apoi, avem resurse minerale care decât sa urmeze calea exportului mai bine sa fie procesate in tara, prin chimizare. Astfel se asigura locuri de munca, taxe pentru stat si o perspectiva mai buna pentru intreaga economie a României. Rolul CNC-ului va fi de polarizare, de atragere a altor societati comerciale din industria chimica in actiunea de consolidare, relansare si dezvoltare a acestei ramuri industriale, respectiv chimia sarii.”, susține presedintele Consiliului de administratie al Chimcomplex, Virgiliu Bancila.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.