Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

S-A APROBAT Strategia Integrată de Dezvoltare a judeţului Vâlcea

Foto: arhiva Vocea ValciiStrategia Integrată de Dezvoltare a judeţului Vâlcea pentru perioada 2015 – 2020 a fost votată şi aprobată în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean din data de 31 iulie 2015.

Documentul adoptat prevede următoarele direcţii strategice de dezvoltare corespunzător a cinci domenii importante: Competitivitate economică, cercetare-dezvoltare-inovare; Resurse umane, educaţie, sănătate, servicii sociale şi administraţie; Infrastructură, dezvoltare urbană şi mediu; Turism, cultură şi sport; Agricultură şi dezvoltare rurală.

Implementarea măsurilor prevăzute în Strategie asigură toate premisele unei dezvoltări reale şi durabilă a judeţului Vâlcea, astfel încât acesta să devină un judeţ dinamic, competitiv şi prosper.

De asemenea, tot potrivit Strategiei, începând cu anul 2015, unităţile administrative teritoriale au posibilitatea de a accesa în condiţii mult mai bune proiecte finanţate prin programe guvernamentale sau europene.

“Pentru elaborarea unei Strategii Integrată de Dezvoltare utilă judeţului Vâlcea am hotărât să organizăm, împreună cu societatea care urma să o întocmească, mai multe întâlniri de lucru la care să participle toţi factorii responsabili. În felul acesta, în Strategie, au fost inserate necesităţile judeţului şi putem discuta acum despre un document viabil. Solicit reprezentanţilor unităţilor administrative teritoriale să facă tot posibilul pentru asimilarea şi urmărirea acestei Strategii pentru a-şi uşura misiunea dificilă pe care o au în faţa comunităţilor, aceea de a le dezvolta prin atragere de fonduri pe proiecte finanţate de Guvern sau de Uniunea Europeană. Îi asigur pe toţi primarii din Vâlcea de faptul că instituţia Consiliului Judeţean este deschisă pentru consiliere în acest sens”, a declarat vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat.