Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RĂZBOIUL GUNOIULUI continuă pe străzile din Râmnicu Vâlcea

Ultimele informaţii de pe frontul războiului gunoiului din Râmnicu Vâlcea arată că firma care a câştigat licitaţia ROMPREST a fost amendată de Garda de Mediu Vâlcea cu suma de 60.000 de lei şi i s-a dispus încetarea de îndată a tuturor activităţilor de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Comisarii Gărzii de Mediu au ţinut cont de sesizările făcute în ultima perioadă, în care se aducea la cunoştinţă încălcarea gravă a legislaţiei de mediu din România de către firma Romprest Energy SRL.

„În fapt, la data de 1 August 2015, firma susnumită a început prestarea serviciilor de colectare şi transport deşeuri municipale de la populaţie, instituţii şi agenţi economici pe raza Municipiul Râmnicu Vâlcea şi, CONTRAR NORMELOR ÎN VIGOARE ŞI CONDIŢIILOR ASUMATE, deşeurile colectate din Rm. Vâlcea se transportă şi se depozitează, fără sortare, la vechea rampă de gunoi de la Horezu.

TOATĂ CANTITATEA de deşeuri colectată până în prezent s-a depozitat la vechea rampă de la Horezu, drept urmare DEPOZITUL ECOLOGIC DE LA FEŢENI a rămas fără obiect de activitate. Începând cu 1 August 2015 la Depozitul Ecologic Feţeni nu s-a depozitat nicio cantitate de deşeuri reziduale.

Având în vedere Investiţia cu fonduri europene realizată de Municipiul Râmnicu Vâlcea şi ţinând cont de condiţiile asumate, de a depozita toate deşeurile reziduale produse pe raza Minicipiului Râmnicu Vâlcea în depozitul ecologic Feţeni. Prezenta stare de fapt reprezintă o ÎNCĂLCARE GRAVĂ a normelor legale în vigoare.

Depozitul Ecologic Feţeni are bugetate venituri constituite din depozitările deşeurilor reziduale colectate de pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea dar firma mai sus menţionată DEPOZITEAZĂ ÎNTREAGA CANTITATE DE DEŞEURI colectată din Rm. Vâlcea la VECHEA RAMPĂ HOREZU. În acest mod se prejudiciază BUGETUL LOCAL al Mun. Rm. Vâlcea şi se pune în pericol continuarea activităţii depozitului ecologic Feţeni”, se arată în sesizare.

O altă informaţie confirmată de câţiva de preşedinţii de asociaţii, atestă faptul că miercuri, 5 august, ora 18.00, preşedinţii de asociaţii de bloc au fost chemaţi la Filarmonica „Ion Dumitrescu” de către Primăria Râmnicu Vâlcea, unde urma să li se transmită că sunt obligaţi să semneze contractele de prestări cu Romprest.