Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMPREST contraatacă: „Cristinel de la Salubrizare” rupe lanţul

De fiecare dată când un operator economic câștigă vreo licitație în județul nostru, suntem obișnuiți ca “musafirul” (venit dintr-o altă zonă a țării) să aibă o atitudine de respect, colaborare şi curtoazie față de partenerii din noua comunitate unde se instalează sau faţă de beneficiarii serviciilor pe care le oferă și ne oripilează atitudinea de vechil sau de dictat a acelora care nimic nu au a spune, nu știu a da bună ziua şi a fi respectuoși cu “gazdele” în viața cărora au intrat.

Noua firmă de salubrizare ROMPREST (din Prahova, cu patron acuzat de evaziune fiscala), firmă care a câștigat (cu un preţ mai mare decât al altui ofertant!) licitația pentru salubrizarea municipiului Rm. Vâlcea, ca urmare unor articole critice editate pentru opinia publică vâlceană despre prezenţa acestei firme în capitala noastră de judeţ, ne-a trimis un drept la replică amenințător, insultător şi de nepermis în relațiile cu instituțiile teritoriale funcționale, stârnindu-ne scârba și revolta, dezlănțuind, astfel, un conflict al bunelor maniere, ceea ce reclamă o punere la punct în limitele adevărului și legii, dar și o admonestare publică.

Ceea ce şi facem. Menționăm că pentru corecta funcționare a ROMPREST-ului în Rm. Vâlcea, am informat opinia publică despre suspiciunile privind ilegala sa funcționare, după cum organele competente au stabilit. Scumpirea serviciilor de salubrizare, amenințarea asociațiilor de locatari cu amendarea în cazul în care nu semnează contractul de colaborare cu ei (asta o putea face numai Primăria Râmnicului), etc. – sunt câteva din problemele mediatizate CORECT de Vocea Vâlcii. Printre altele, am afirmat (și susținem chiar şi acum) că noua firmă de salubrizare și-a început activitatea în mod ILEGAL, adevăr ce a stârnit furia unui administrator ROMPREST (apreciaţi că nu am folosit sintagma „de la gunoaie”) cu prenumele de Cristinel (păcatul părinţilor care din dorinţa de a-şi răsfăţa copilul mic uită că el devine mare şi diminutivul prenumelui poate stârni, ulterior, zâmbete) care ne-a amenințat cu darea în judecată, cerându-ne dictatorial şi brutal să scoatem din circuitul media (print şi on-line) articolele care l-au deranjat, crezându-ne retardaţi sau în subordinea sa şi a firmei pe care pretinde că o reprezintă.

S-ar fi cuvenit ca individul să fie mai circumspect cu prezenţa sa teritorială şi cu relaţiile firmei pe care o reprezintă, canalizându-şi “opera” managerială pentru colectarea gunoaielor, respectarea legalităţii, prezentarea activităţii ROMPREST în viziune favorabilă şi stabilirea relaţiilor parteneriale cu toţi jucătorii publici din judeţ, în condiţii de amiabilitate, colaborare şi avantaj reciproc. Administratorul acesta, a intrat cu cizmele murdare în relaţia cu ziarul nostru, crezând că este cam aşa cum a fost şi prin alte zone ale ţării (aşa credem, nu zicem că este şi aşa!) unde a putut subordona caractere, conştiinţe şi a putut persifla cea de a patra putere în stat. Ei bine, la Rm. Vâlcea nu este aşa!

Nu ne sperie lipsa politeţii lui dovedită, atitudinea sa de dictat şi ameninţările proferate. Îi vom demonta, în numărul viitor, toate invectivele despre care zice el că sunt revoltătoare, trimiţându-i, acum, doar un singur argument în susţinerea criticii aduse. O facem mai mult pentru cititorii noştri, ca să fie convinşi că nu ne lăsăm călcaţi în picioare de diletanţi în ale libertăţii de expresie şi cuvântului, mai mult, să fie siguri că argumentele criticii noastre au la bază adevărul, realitatea şi constatările organelor statului.

Firma ROMSTAL a funcţionat ILEGAL (şi încă mai funcţionează!) la data apariţiei articolelor care l-au deranjat pe responsabilul administrator şef peste gunoaiele municipiului nostru. Iată dovada: la data de 3 august, cu numărul de înregistrare 1363, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul judeţean Vâlcea, a transmis presei locale prima ilegalitate: “…începând cu data de 1 august 2015, societatea (ROMPREST – n.r.) a început să funcţioneze fără să fi obţinut autorizaţia de mediu”. Ceea ce nu mai trebuie demonstrat!

Menţionăm că “Cristinel de la Salubrizare”, după ce a încercat să-şi facă publicitate gratuită prin amuzantul său “drept” la replică (ne crede fraieri să-l publicăm şi că, de frică, nu-l punem să treacă pe la casieria firmei), aglutinează orgoliul nemăsurat pe care îl are şi ne transmite oficial: “Luând în considerare notorietatea subsemnaţiilor (care “subsemnaţilor”, că numai numele lui este ca semnătură în «dreptul nedrept» la replică? – n.r.) şi imagine personală (despre ce imagine este vorba, că numele sau poza sa nu sunt amintite/prezentate în nici un articol publicat? – n.r.) pe care am dezvoltat-o (unde?, că în Vâlcea eşti anonim, administratore – n.r.), considerăm că prejudiciile aduse (care?, unde?, când? şi cum? – n.r.) se înscriu în cele prevăzute de art. 253 alin. (1) lit. b) coroborat cu art. 257, art. 1349, 1357, 1381 şi următoarele, inclusiv, dar fără a ne limita la art. 1385 Cod Civil (chiar? – n.r.) şi vom face toate demersurile legale necesare în vederea acoperirii acestora”.

Este în regulă, administratore de firmă de colectat gunoaie. Acţionează-ne în judecată şi vom mai vedea! Trebuia să ai cumpătare, pentru că orice vers are şi revers. Şi nu ne este frică de un venetic (în DEX: venetic, -ă, venetici, -ce, s. m., s. Persoană venită undeva din alte locuri și considerată străină în locul unde s-a stabilit). Ai grijă ca ameninţările să nu rămână vorbe-n vânt. Noi vom continua. Nu te lua după “sfătuitori” şi lucrează corect cu toată lumea…