Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAMONA HOARCĂ: Dorim să accesăm un credit de investiţii pentru activitatea minieră

La şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea din data de 30 aprilie a.c., unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost Informarea privind situaţia economico-financiară înregistrată de SC CET GOVORA SA Râmnicu Vâlcea la sfârşitul anului 2014 şi trimestrul I 2015. Din partea CET Govora au participat preşedintele CA, Sorin Fodoreanu, dar şi câţiva directori, care să poată să răspundă concret întrebărilor consilierilor judeţeni.

Ramona Hoarcă, director financiar al CET GOVORA, le-a explicat aleşilor judeţeni care este situaţia creditului către Alpha Bank. „Despre acest credit vă pot spune că banca ne-a solicitat să rambursăm în lunile aprilie, mai şi iunie suma de 10 milioane lei. Pentru luna aprilie, rata în valoare de 2 milioane lei a fost achitată, iar pentru lunile mai şi iunie am solicitat băncii să amânăm această rambursare. De asemenea, am solicitat către Alpha Bank să ne acorde un nou credit de lucru pentru activitatea curentă şi un credit de investiţii pentru a susţine activitatea unităţii miniere. În ceea ce priveşte acest credit şi amânarea vechiului credit la plată, ne-au fost solicitate de către bancă un plan de afaceri şi, de asemenea, o strategie de dezvoltare, plan de afaceri care va fi vizat de auditoriul nostru „Ernst and Young”.

De asemenea, Ramona Hoarcă a făcut precizări şi despre rezerva de stat de cărbune. „În ceea ce priveşte rezerva de stat de cărbune, aş vrea să fac o precizare. În acest moment avem în curte 23.000 de tone de cărbune, iar luna viitoare vom constitui rezerva de stat pentru luna aprilie. În lunile mai şi iunie preconizăm că vom constitui rezerva de stat până la 75.000 de tone”, a precizat directorul financiar al CET Govora.