Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
http://www.criticatac.ro

NEGOCIERI INTENSE: Turkish Airlines ar putea prelua 49% din TAROM

http://www.criticatac.roStatul romând ar putea vinde un pachet majoritar de acțiuni (49%) de la compania aeriană naţională TAROM către compania Turkish Airlines, anunță tvr.ro. În acest sens, au loc negocieri la cel mai înalt nivel. În cazul în caree tranzacția s-ar perfecta, Tarom ar putea scăpa de datoriile imense.

De ani de zile, statul român se străduiește să găsească un investitor interesat pentru TAROM, mai ales că datoriile companiei aeriene române cresc de la an la an. Abia în urmă cu câteva luni, Turkish Airlines a devenit interesată de Tarom, iar premierul Victor Ponta și ministrul Transporturilor Ion Rus negociază direct cu partea turcă. Din câte s-a aflat în mod public, Turkish Airlines este interesată să crească numărul curselor Bucureşti – Istanbul şi speră ca TAROM-ul să îi aducă pasageri din Europa pentru un tranzit către Asia, Africa sau America.

Ali Bozkalişcan, consulul general al Turciei la Constanţa: „Cooperarea între România şi Turcia a ajuns la cel mai înalt nivel. Ne dăm seama de relaţiile dintre cele două state şi prin faptul că există zboruri de la Bucureşti către Istanbul în fiecare zi”.

Victor Ponta, premierul României: „În urma vizitei preşedintelui Erdogan, am avut întâlnire cu CEO-ul de la Turkish Airlines şi vom discuta la nivelul cel mai înalt cu conducerea Emirates şi Etihad”.