Acasă Sănătate IATĂ care sunt clinicile unde FERTILIZAREA IN VITRO este gratuită

IATĂ care sunt clinicile unde FERTILIZAREA IN VITRO este gratuită

bzi.ro

bzi.roProgramul gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer al Ministerului Sănătății a fost aprobat, iar în acest an 10 clinici vor derula programul gratuit.

În data de 26 mai a.c., Comisia de specialiști desemnată prin Ordin de ministru a încheiat procesul de selecție al unităților sanitare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2015 și 2016.

Programul de fertilizare in vitro și embriotransfer a fost stopat în 2013, el fiind reluat în acest an de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

“În următoarele săptămâni direcțiile de sănătate publică vor încheia contractele cu unitățile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea în program vor putea depune dosarele de includere în program”, a declarat Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății.

Programului i s-a alocat pentru anul 2015 un buget total de 1 857 000 lei. Ministerul Sănătății estimează că peste 300 cupluri vor putea beneficia în acest an de program. În funcție de adresabilitatea din program, dar și de fondurile alocate Sănătății, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare. Se va deconta o singură procedură FIV, în sumă de aproximativ 6 188 lei.

Lista unităților selectate în program:

1. Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Târgoviște

2. SC Life Line- Medical Center SRL București

3. SC MEDLIFE SA București

4. Clinica Medicală Gynera SRL București

5. SC BIOGENESIS IVF SRL București

6. SC Clinica Polisano SRL Sibiu

7. Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București

8. SC BABE SRL Sângeorgiu de Mureș

9. SC Gynatal SRL Timișoara

10. SC LID MEDICAL CENTER SRL București

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.