Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Firma lui Dorel Jurcan, câştigătoare la licitaţia pentru rechizitele de Paşte din Constanţa

Primăria Constanţa lansase, la începutul lunii martie anul acesta, o procedură pentru achiziţia de rechizite pe care să le ofere elevilor din municipiu, cu ocazia sărbătorilor de Paşte. S-a apreciat că din martie până pe 1 mai, când am sărbătorit Învierea Domnului, este timp berechet pentru ca ofertanţii să facă propuneri, iar comisia să stabilească un câştigător.

Cum, în cazul achiziţiilor publice, socoteala iniţială nu se potriveşte decât rareori cu realitatea, procedura de la Constanţa s-a încheiat abia acum, în pragul unui nou an şcolar.

Potrivit unui anunţ publicat pe portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, Primăria Constanţa a atribuit licitaţia pentru achiziţia de rechizite către firma Dolex Com SRL, din Râmnicu Vîlcea, care a oferit cel mai scăzut preţ, respectiv 1.562.513 lei. Iniţial, administraţia locală estimase că valoarea contractului va fi de 1.667.043 lei. Afacerea cu furnizarea de rechizite şcolare destinate elevilor din învăţământul preuniversitar proveniţi din familii nevoiaşe este una dintre cele mai bănoase afaceri din bani publici de care s-a lipit fostul senator de Vâlcea, Dorel Jurcan, cu firma la care deţine 80% din acţiuni, SC Dolex Com SRL.

De suma respectivă, firma din Râmnicu Vâlcea va furniza 7.890 de pachete pentru copii cu vârste între 3 şi 7 ani, 13.000 de pachete pentru cei de şcoală primară şi 9.590 de pachete pentru elevii de gimnaziu. Rechizitele vor ajunge la toţi preşcolarii şi elevii din municipiu, la începutul acestui an şcolar.

Revenind la procedură, aceasta s-a prelungit din cauza unei contestaţii depusă de unul dintre ofertanţi, care în final a fost respinsă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. La licitaţie s-au depus trei oferte, de către două firme din Constanţa, Tomis Rent SRL şi Black Sea Euro Investments SRL, respectiv Dolex Com, din Râmnicu Vâlcea, care a şi fost declarată câştigătoare.

Dolex Com este unul dintre furnizorii preferați cu care lucrează Inspectoratele Școlare Județene din întreaga țară. Din 2009 și până în prezent, firma fostului senator Jurcan a primit în jur de 38 de contracte anuale pentru furnizarea de pachete cu rechizite școlare pentru elevii din familii nevoiașe.