Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autostrada Sibiu-Pitești: Au fost aprobate exproprierile pentru ecoductul de la Lazaret

În decursul zilei de joi, 23 noiembrie a.c., Guvernul a aprobat exproprierile pentru ecoductul de la Lazaret pe lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești.

Guvernul a aprobat exproprierile pentru ecoductul de la Lazaret pe lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor. În decursul zilei de joi, Executivul a avizat exproprierea/transferul terenurilor proprietate privată și proprietate publică a statului pentru realizarea ecoductului de la Lazaret (județul Sibiu), pasaj peste autostradă pentru protecția bidiversității, practic o zonă de acces pentru permeabilitatea animalelor care să poată trece de o parte și de alta a autostrăzii de pe Valea Oltului. Al doilea ecoduct de pe A1 Sibiu – Pitești este prevăzut la Călinești (județul Vâlcea) pe lotul 3.

„În cazul obiectivului de investiții „Autostrada Sibiu – Pitești” – Secțiunea 2 Boița – Cornetu, respectiv a ”Ecoductului Lazaret” s-a aprobat lista cuprinzând imobilul proprietate privată supus exproprierii (în suprafață totală de 2.803 mp), aflat pe raza localității Boița din județul Sibiu, precum şi a sumei 3.870 lei, alături de lista imobilelor proprietate publică a statului și a unităților administrativ-teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere.”, se arată în comunicat, conform Economedia.