Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ABA OLT: Directorul Prala a receptionat lucrari de 3.660 mii lei in Valcea

Joi, 05 decembrie, directorul Administrației Bazinale de Apă Olt (ABA), Ștefan Prală, împreună cu reprezentanții Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), ABA Olt și Sistemului de Gospodărire a Apelor Vălcea (SGA), a fost prezent la recepționarea lucrărilor de apărare împotiva inundațiilor realizate în cadrul investiției ,, Regularizare pârâu Luncavăț și  afluenți, sectorul Vaideeni – Popești, jud. Vâlcea – obiectul 2’’ . 
Au fost executate lucrări în albia minoră a pârâului Luncavăț, afluent de dreapta al râului Olt, în intravilanul localităților Măldărești, Oteșani,Cârstănești, Popești, între Km 240 și 400, pe o lungime de 16 km în următoarele zone: 
Comuna Măldărești, punct Lunca: reprofilarea albiei, pe o lungime de 970 metri și în punctul de lucru  Bela: reprofilare albie, pe o lungime de 355 metri și consolidare mal pe o lungime de 76  metri;
Comuna Oteșani, punct Stadion: reprofilare albie L=246 metri și consolidare mal L=135 metri; localitatea Cârstănești, punct David Davidescu: reprofilare albie L=824 metri și consolidare mal L=224 metri; localitatea Bogdănești, punct stația hidrometrică: reprofilare albie L= 627 metri și consolidare mal L=197 metri; punct Miron: reprofilare albie L= 649 metri și  consolidare mal L=188 metri;                                    
 Comuna Popești, loc. Urși, punct Bățoaia: reprofilare albie L= 450 metri și consolidare mal L= 418 metri.
      Prin realizarea acestei investiții sunt protejate 3 localități, 226 gospodării si anexe gospodărești, 25 poduri și podețe, 0,55 km drum județean, 3 stâlpi linie electrică aeriană (LEA) 400 kv, rețea alimentare cu apă 4,6 km, terenuri agricole 100 ha din localitățile menționate.
Valoarea totală a lucrărilor a fost de 3.660 mii lei, cu finanțare de la bugetul de stat și surse proprii AN„Apele Române” .
,,Aceste lucrări au fost necesare datoriă apariției fenomenelor de eroziune excesivă a malurilor, care puneau în pericol obiective social economice, gospodării individuale, infrastructura drumului și a terenurilor agricole. Lucrările de amenajare a albiei și protejarea malurilor au  efect pozitiv asupra mediului prin stoparea fenomenelor distructive produse de viituri, asigurarea unor accese către riverani și nu în ultimul rând, redarea mediului natural a zonelor limitrofe sau a actualelor zone supuse inundațiilor’’, a specificat directorul ABA Olt, ec. Ștefan Prală.