Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A fost lansat Monitorul preţurilor. VEZI cum poţi verifica online preţurile

Astăzi, Consiliul Concurenţei a lansat Monitorul preţurilor, consumatorii putând să verifice online preţurile coşului de produse de care sunt interesaţi.

„Astăzi am lansat proiectul pilot pe Bucureşti, care include 128 de produse. La acest proiect au participat principalii retaileri. Preturile pot fi verificate pe www.monitorulpreturilor.info. Monitorul preţurilor vine în sprijinul consumatorilor şi va creşte gradul de încredere între consumatori şi retaileri şi între consumatori şi producători. În curând vom lansa şi o platformă care va veni în sprijinul consumatorilor, dedicată produselor financiar-bancare astfel încât să poată fi verificate costurile şi comisioanele” a declarat Bogdan Pandelica, preşedintele ANPC.

Proiectul a fost realizat de Consiliul Concurenţei în parteneriat cu Guvernul, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), fiind consultată Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii, dar şi cu ONG-urile care se ocupă de protecţia consumatorilor.

La acest proiect au participat voluntar Asociaţia GS1, compania Nielsen, precum şi principalii retaileri. Două companii, Mega Image şi Selgros, deşi participă la proiect nu îşi fac publice preţurile pe această platformă. Lanţul Cora a refuzat să participe, în timp ce Auchan are o problema de colectare a datelor.