Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Violarea corespondentei la OLTCHIM

Pe adresa electronică a ziarului s-a primit următoarea

SESIZARE

Sindicatului Dreptate şi Adevăr i-a fost transmisă, la finalul lunii martie 2016, o corespondenţă, de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Această corespondenţă a fost primită de personalul de la Registratură S.C. Oltchim S.A. Am aflat acest lucru, de la Arhivă Penală a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, în cursul lunii aprilie. Ne-am prezentat, ulterior, la Registratura S.C. Oltchim S.A., pentru a intra în posesia corespondenţei sus-amintite şi, spre surprinderea noastră, personalul de la registratură ne-a înmânat plicul desigilat. Întrebând care a fost motivul desigilării corespondentei, doamnele au invocat faptul că nu ştiau de existenţa Sindicatului Dreptate şi Adevăr şi au considerat că, desigilând corespondenţă, vor afla numele unor persoane de contact. Cu toate acestea, nu s-au deranjat să ne anunţe despre această corespondenţă, noi, aflând, după cum am spus, de la Judecătorie. Nici până astăzi, nu am intrat în posesia acelui plic. Ne întrebăm:

1. Cine se face vinovat de „Violarea secretului corespondenţei”?

2. A fost informată Conducerea S.C. Oltchim S.A., de către salariatele de la registratură că au primit acest plic, că l-au desigilat şi că nu ne-au contactat?

3. Care au fost motivele reale care au condus la desigilarea plicului?

4. Ce s-a întâmplat cu acel plic?

5. Cine şi ce măsuri s-au luat pentru situaţia în cauză?

6. A fost folosită corespondenţa în vreun scop?

Probabil că nu vom afla ce s-a întâmplat cu aceea corespondenţă, de la conducerea Oltchim, rămânându-ne să sesizăm Parchetul.

• Preşedintele Sindicatului Dreptate şi Adevăr