Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Așteptându-l pe Gregor!

Având plaja de desfășurare profesională “lupta împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.”, de-alungul celor 16 ani de existență pe piața publicistică românească, ziarul nostru a fost chemat în judecată de diverși indivizi, parlamentari locali, doi președinți ai Consiliului Județean, un general SRI, primari comunali, patroni de firme de mucava, patroni de mijloace de informare în masă sau diverși trepăduși infractori, confirmându-se deviza apariției noastre publicistice periodice: “Infractorii au acum de ce se teme”. Nu am pierdut nici un proces, multe din ele încheindu-se cu concluzia judecătorilor că ne-am făcut datoria de “câine de pază al democrației” sau a operat împăcarea amiabilă a parților, după runde de negocieri.

Dar au ars temeri, supărări, emoții, nopți nedormite și ritmuri accelerate ale inimilor care ne-au șubrezit existența fizică. Se cunoaște, deja, că ziariștii nu prea ajung să mănânce pensia binemeritată! Și din cauza aceasta, prioritar. Știm că nici de aici înainte nu ne va fi ușor, dar nu vom abdica de la crezul nostru de a-i arăta cu degetul pe aceia care ne fac viața grea sau nesocotesc cu tupeu legile țării. De curând, am fost dați în judecată, cerându-ni-se mii de euro și alte sancțiuni, de celebrul “guru” al MISA – Gregorian Bivolaru. Acesta, deși nu se află în țară de mulți ani, a angajat o casă de avocatură care studiază presa românească și când apare vreun articol pe care avocatul ales îl consideră cu conținut ilicit, gata procesul. Prin diverse case de avocatură din București, sute de procese au fost deschise de acest personaj controversat, fiind chemați în judecată toți ziariștii care i-au adus critici prin articole izvorâte din realități de netăgăduit, rod a constatarilor lor sau mărturii ale martorilor oculari participanți la orgiile făcute sub patronajul “gurului” în cadrul renumitelor întruniri pentru spiralele MISA.

Noi, la rubrica pamflet, botezată sugestiv “Te umpli de râs pe piept”, am publicat un articol intitulat “Învățăturile lui Guru’ Bivolaru către discipolul lui, Guriță” și o caricatură titrată “Incredibil! Guru’ Bivolaru vinde berea la mâna a doua!” care a scandalizat-o pe o avocata dâmbovițeană și de aici procesul. Ce dacă Gregor este arestat în Franța și se așteaptă extrădarea lui iar activitatea lui de yoghin a fost pusă sub semnul controverselor încă din anii ’70? Ce dacă în perioada comunistă, Bivolaru a fost condamnat de două ori – pentru pornografie şi evadare, şi închis într-un spital de nebuni? Nu se ține cont de nimic. În 1990 a fondat MISA, care la un moment dat a avut aproximativ 40.000 de membri. El a organizat tabere la Costineşti şi Băile Herculane, evenimente la care au participat mii de oameni. În 2004, procurorii au deschis mai multe anchete împotriva lui Bivolaru şi a altor lideri MISA. Și ce dacă? Yoghinii au susţinut că totul este o înscenare.

Dacă va fi extrădat, Bivolaru trebuie să execute 6 ani de închisoare pentru „act sexual cu o minoră în formă continuată”. El a fost găsit vinovat că a întreţinut relaţii sexuale cu o membră MISA, Mădălina, când aceasta avea 15 ani. Curtea Supremă a arătat că liderul MISA a profitat nu doar de discernământul diminuat al victimei ci şi de labilitatea ei emoţional-afectivă. Martorii au povestit că Bivolaru avea o predilecţie către fete virgine, iar sexul cu acesta era considerat de cursantele MISA o cale spre evoluţia spirituală, spre „iluminare”. Acum, Gregorian Bivolaru se află încarcerat într-una dintre cel mai bine păzite puşcării din Franţa. Însă ce se va întâmpla cu infractorul? Va fi sau nu va fi extrădat? Avem nevoie de el în țară. La proces. Vom cere să fie adus în boxa acuzaților, pentru interogatoriu. Și să-l privim în ochi!