Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vălimăreanu are salariu mai mare decât al președintelui Cîlea

AVUȚE. Nicolae Vălimăreanu ridică de la RAJDP Vâlcea, anual, o sumă totală de circa 600 milioane lei vechi, în timp ce președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, ” abia” dacă încasează într-un an 400 milioane lei vechi.

Consilierii județeni au fost darnici la ultima șiedință a Consiliului Județean Vâlcea atunci când au aprobat Bugetul de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Vâlcea pe anul 2012, mai ales la capitolul ce privește fondul de salarii pentru conducerea societății. Ei i-au stabilit directorului Nicolae Vălimăreanu un salariu mai mare decât al președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. Anual, Vălimăreanu încasează o sumă totală de circa 600 milioane lei vechi, în timp ce președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, ” abia” dacă încasează într-un an 400 milioane lei vechi. Așadar, lună de lună șieful RAJDP Vâlcea ia un salariu de circa 50 de milioane lei vechi, iar Ion Cîlea ia un salariu de 40 de milioane lei vechi. În expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre, conducerea Consiliului Județean Vâlcea spune că ” s-a luat în calcul remunerația lunară acordată prin contractul de mandat în vigoare la această dată, care în conformitate cu art. 3, litera b, din Legea nr. 203/2009, privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2008, privind unele măsuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, nu trebuie să depășească nivelul indemnizației vicepreședintelui consiliului județean” . Trebuie menționat că la salariul de bază se adaugă un spor de vechime de 25% din salariul de bază, un procent de 25% sub formă de sporuri, adaosuri, premii și alte drepturi de natură salarială. Asta în condițiile în care, fondul de salarii al RAJDP Vâlcea este de 57,3 miliarde lei vechi, iar din acești bani sunt plătiți 261 de persoane, care au un câștig mediu lunar de aproximativ 18 milioane lei vechi.

Director la drumuri, absolvent la silvicultură

Nicolae Vălimăreanu ocupă postul de director al RAJDP Vâlcea de aproximativ cinci ani de zile, timp în care el a fost contestat în nenumărate rânduri. La un moment dat, în perioada cât erau aliați la CJ Vâlcea, consilierii PDL și PSD îi puseseră gând rău, plănuind detronarea acestuia din funcție, Vălimăreanu fiind membru marcant al PNL. El lucrează, însă, la RAJDP Vâlcea, încă din 1982, ocupând pe rând funcțiile de șief punct de lucru Călimănești, diriginte de șiantier Rm. Vâlcea, șief secție Drăgășani, șief serviciu tehnic „producție „investiții compartiment CTC, director tehnic, iar, așa cum spuneam, din 2007 ocupă postul de director general. Mare ne-a fost mirarea însă să aflăm că Nicolae Vălimăreanu nu este nici pe departe inginer specialist în drumuri și poduri, ci subinginer în silvicultură. El a absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, la profilul Construcții, specializare Construcții civile, industriale și agricole, făcând parte din promoția anului 1982. La trecutu-i mare, mare viitor! Omul potrivit, la locul potrivit. Și dacă vrea cineva să-l supere pe patronul Nițu de la Damila, să-l critice pe Vălimăreanu că și-a ” penetrat” norocul și prezentul viitor.

CLAUDIA STANCIU