Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Se zvonește prin județ că liberalul Gheorghe Ciucă, primarul localității Olănești, a aflat că liderul său de partid nu-l mai vrea încă o tură la primărie – Elodia “ este un roman foileton fără sfârșit și o crimă perfectă în România post-decembristă – După incidentele de la coaforul din București, iată ultimele modificări, în regim de urgență, ale legii armelor – Crin Antonescu are un exponent de bază și la Vâlcea – Dan Voiculescu, patronul de facto al Grivco și al trustului Intact, a fost trimis în judecată de DNA la 4 decembrie 2008 – Prin sentința binevoitoare dată lui Adrian Năstase de numai 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șiantaj – O șitire cel puțin suspectă a străbătut ieri urbea noastră provincială – Anul viitor, la prezidențiale se vor prezenta MR Ungureanu și Crin Antonescu – Lumeee, lumeee, hai la glumeeee ¦ că purceaua-i moartă în coteț!

– Se zvonește prin județ că liberalul Gheorghe Ciucă, primarul localității Olănești, a aflat că liderul său de partid, deputatul Cristian Buican, nu-l mai vrea încă o tură la primărie. Supărat foc că a căzut în dizgrațiile șiefului, primarul s-a oferit pe tavă lui Ion Cîlea, liderul  PSD Vâlcea, ca viitor adjunct al actualului adjunct viceprimar. „Armani de Olănești  visează la varianta ,,Putin  și ar accepta și o funcție de viceprimar pe lista PSD, numai să rămână în cărți. Nefericirea face să nu fie dorit ca secund de către candidatul PSD, actualul viceprimar Vasilache. PSD și PNL tot negociază Primăria și Consiliul Local Olănești, fără succes însă. Dacă meșterul Manole ar reînvia s-ar sinucide din cauza așa-ziselor negocieri dintre cele două partide înfrățite prin ura nejustificată față de PDL.

– Elodia “ este un roman foileton fără sfârșit și o crimă perfectă în România post-decembristă, unde asistăm la o tranziție fără sfârșit spre normalitate. Cioacă e bine merci, i-au reu șit afacerile, e tare tipul, iar avocații săi de asemenea. Restul sunt aiureli, pe Elodia nu o mai aduce nimeni înapoi. Astfel, pe lângă Miorița , credem că va intra în folclorul românesc și Elodia . Nu șitim, zău, de ce se dă atâta importanță acestei dispărute. S-au întâmplat cazuri mult mai interesante, mai grave și au trecut foarte repede în anonimat. Este foarte ciudată menținerea în atenția publică a acestei întâmplări, destul de anoste, de fapt. Dacă femeia nu va fi găsită până la dispariția biologică a lui Cioacă, șitafeta va fi preluată de urma și și dusă mai departe spre a ține trează atenția bizonului încă vreo câteva generații? Ba unii se gândesc să dea chiar denumirea țării cu numele femeii, căci e cam la fel de dispărută și negăsită de nimeni.

– După incidentele de la coaforul din București, iată ultimele modificări, în regim de urgență, ale legii armelor, prin Ordonanța de urgență privind regimul armelor și muniției: * art. 1. Gina Pistol nu mai are voie în coafor * art. 2. Pușca și cureaua lată se cântă numai în poligon * art. 3. Sunt interzise șitirile bombă în mass-media * art. 4. Pe u șile instituțiilor de stat sau ale spațiilor private cu acces public nu mai este voie să se scrie TRAGE … se va scrie ÎMPINGE INVERS .

– Crin Antonescu are un exponent de bază și la Vâlcea, în persoana consilierului județean PNL, Ion Popescu, cunoscut de mulți și ca Popescu Sodă. La fel ca și președintele său de partid, „Sod㠝 uită să se trezească de dimineață, iar când, o dată pe lună, se țin șiedințele de Consiliu Județean, este jale mare. Colegii săi înroșesc firele telefoanelor încercând să-l trezească pe adormit și să-l determine să se prezinte la șiedință. La ultima întâlnire a consilierilor județeni, liberalii erau terorizați de atitudinea colegului lor, unii dintre ei însă luând totul în glumă, susținând că „Popescu uită să se trezească, dar să se mai și scoale!  Într-un final, „Sod㠝 a ajuns și el la șiedință, somnoros și morocănos, el nescoțând, ca de obicei, nicio vorbuliță. Tocmai de aceea, liberalii au decis să nu-l mai bage pe viitoarea listă de consilieri județeni și pe bună dreptate zic majoritatea.

– Dan Voiculescu, patronul de facto al Grivco și al trustului Intact, a fost trimis în judecată de DNA la 4 decembrie 2008, împreună cu alte 12 persoane, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii îl acuză că s-a folosit de funcția de lider al unui partid politic pentru a câștiga privatizarea, care i-a adus un teren de peste 36.000 de metri pătrați în zona rezidențială a lacului Băneasa, la un preț de 94,5 ori mai mic decât valoarea sa real㠝, ceea ce a produs statului un prejudiciu de aproape opt milioane de euro. În ianuarie 2009, a început procesul Loteria II , în care fiica sa Camelia este învinuită, alături de fostul vicepremier George Copos, de manipulare a pieței de capital. Pe de altă parte, încă din 2006, Traian Băsescu a denunțat public contractele obținute de Grivco în domeniul energiei, în virtutea cărora compania lui Dan Voiculescu achiziționa de la Rovinari și Turceni energie la preț de chilipir, pe care apoi o revindea la un preț mare. În paralel, în ultimii trei ani, Dan Voiculescu s-a luptat cu CNSAS pentru a infirma verdictul emis definitiv în august 2006 privind calitatea sa de colaborator al Securității. La 31 ianuarie 2008, Curtea Constituțională îi aruncă un colac de salvare și declară neconstituțională Legea CNSAS. Guvernul Tăriceanu reduce apoi drastic atribuțiile CNSAS printr-o ordonanță de urgență, dar CNSAS nu renunță și, în iunie 2008, cere instanței să certifice calitatea de colaborator al poliției politice în cazul lui Dan Voiculescu, lucru dovedit chiar de Înalta Curte de Casație și Justiție.

– Prin sentința binevoitoare dată lui Adrian Năstase de numai 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șiantaj, în Dosarul Zambaccian, fiind achitat pentru acuzațiile de luare de mită, se observă de la o poștă că judecătorii tratează altfel pe cei din USL, în comparație cu cei din PDL, așa că aceia care se simt cu musca pe căciulă încearcă să intre sub umbrela USL. Poftim de ce a trecut Frunzăverde la USL. Judecătorii practică un dublu standard, condamnă pedeliști și protejează pesediști.

– O șitire cel puțin suspectă a străbătut ieri urbea noastră provincială, cică bărbații din Râmnic ar fi cei mai fericiți bărbați din țară. Intervievații din oraș s-au declarat de-a dreptul jigniți de sondajul cu pricina pe motiv că în zilele noastre doar proștii ar putea fi fericiți. Pe cale de consecință, sexul tare din oraș a considerat sondajul o glumă proastă  sau o calomnie ordinară. Și totu și, care bărbat nu s-a întrebat în ce oraș sunt cele mai frumoase femei? O cercetare efectuată la cererea Organizației Bărbaților din România a scos la iveală faptul că cele mai frumoase femei se află în București. Apoi, conform unei alte cercetări, dar de data asta a Daedalus Millward Brown, cele mai multe femei singure se află în Râmnicu Vâlcea (46%), în timp ce pe următoarele locuri se situează Ia și (45%) și Sibiu (44%). Băieți, ați auzit? Cele mai singure și sigure femei sunt la noi în județ. Ordinul de bătaie al cocoșului: alergați găinile, că sigur se împiedică. Știu ele, suratele, ce- și spun în minte, mai ales în urma cercetării DMB. Sigur se împiedică. Îndrăzniți!

– Anul viitor, la prezidențiale se vor prezenta MR Ungureanu și Crin Antonescu. Întrebare de 100 de puncte: Ce va alege acest neam? Va alege unul cu 2 doctorate la Oxford sau unul care are trei repetenții în România? Va alege unul care ajunge la guvern la 6 dimineața și pleacă seara acasă sau unul care stă la poker până la 6 dimineața, se culcă și se trezește la ora 16, merge la televiziuni unde zice Jos Băsescu  și iar pleacă la poker? Sigur, va alege un extraterestru care are carte cât tot PNL-ul la un loc!

– Lumeee, lumeee, hai la glumeeee ¦ că purceaua-i moartă în coteț! Circul Globus și Tetrul Bulandra vă prezintă justiția română în rolul lui Pilat din Pont eliberând clanul Barabas. Justiția română l-a condamnat, doar pe hârtie, pe megaescrocul național Adrian Năstase pentru super-mega-extra-cosmica de prăduire a firmelor private pentru campania electorală din 2004. Să nu vă puie dracu’ pe voi muritorilor de rând, băi sclavilor!, să furați vreo găină, ori vreo pâine, ceva de mâncare, că veți primi ani grei de temniță în România. Ce Sicilia? Cosa Nostra domină întreaga Românie, guvern, justiție etc. Întreg aparatul administrativ este corupt și a intrat în metastază. Nu mai e de trăit cu borfa și ăștia. Aveți grijă ce mai votați anul ăsta, altfel va fi jale și mai mare! Se pregătește să iasă la soare, Boldea urmat bineînțeles de Apostu, de la Cluj, poate nu neapărat în această ordine. Păi, dacă vă spui io că nu-i apucă alegerile de anul ăsta și vor fi liberi ca pasărea cerului amândoi… mai vedeți voi. Iar acum, apropo pentru cine e născut mai de mult, poate își amintește că în vremea lu ™ nea Nicu rula pe la cinema, în anii ˜70 și ceva, filmul polițist italian: Poliția acuză, legea achit㠝. Exact ce se întâmplă la noi!

– Pataliputra