Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sindicalistul Ionel Vîncea îi denunţă pe poliţiştii rutieri

SCANDAL. Încă din luna aprilie a anului 2013, câţiva membri sindicalişti de la Oltchim, dar şi viceliderul CNS Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, Ionel Vîncea, au fost hărţuiţi cu dosare penale, doar pentru că au îndrăznit să-şi ceară drepturile în stradă. Acum, însă, aşa cum era normal, ei au scăpat de acuzaţii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea dând soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP), sindicaliştii alegându-se doar cu o amendă administrativă de 80 de lei. Dar, circul pare că nu se va termina aici, pentru că sindicalistul Vîncea se gândeşte serios să-i denunţe pe poliţiştii rutieri ce i-au întocmit un dosar penal pe nedrept.

Anul trecut, sindicaliştii de la Oltchim Rm. Vâlcea păreau de neoprit, ei protestând zile-n şir pe Platforma Chimică, dar şi pe DN 67, acolo unde au blocat strada, în semn de protest, traversând pe trecerea de pietoni mai bine de o oră. Politicienii autohtoni, reprezentanţii Guvernului USL în teritoriu, au găsit atunci cea mai bună metodă pentru a stopa protestele din stradă şi ai timora pe protestatari: ei au început să „comande” dosare penale pentru sindicalişti. Astfel, peste noapte, mai mulţi chimişti şi viceliderul CNS Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, Ionel Vîncea, au fost chemaţi la Parchet să dea cu subsemnatul, aflând cu stupoare că agenţii de circulaţie ai Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea au răspuns cu promptitudine comenzilor politice şi le-au întocmit dosare penale. Evident, acuzaţiile erau absolut jenante, sindicaliştii fiind cercetaţi penal în baza articolului 92, alin. 4 din OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Mai pe înţelesul tuturor, ei au fost acuzaţi că au blocat drumul naţional, deşi chimiştii treceau pe trecerea de pietoni, iar nicio lege din România nu-şi impune în cât timp trebuie să traversezi strada printr-un loc permis. Dar, nici nu mai conta acest lucru şi, bănuim, că nu conta nici pe numele cui au fost întocmite dosare penale. Ceea ce conta de fapt era să-i potolească pe protestatari.

Războiul penal continuă…

Acum însă, după aproape 10 luni de cercetări penale, chimiştii şi sindicalistul Ionel Vîncea au scăpat de acuzaţii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea decizând să închidă dosarele, dând soluţia de neîncepere a urmăririi penale, sindicaliştii alegându-se doar cu o amendă administrativă de 80 de lei. Numai că, povestea este departe de a se încheia, pentru că viceliderul CNS Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, Ionel Vîncea, se pare că nu este dispus să îngroape securea războiului, el luând în calcul varianta de a se îndrepta împotriva poliţiştilor rutieri ce i-au făcut dosar penal, urmând a le face plângere pentru abuz în serviciu. „Era şi normal să scăpăm de acele acuzaţii absurde. Ar trebui să îmi plătească amenda cei care mi-au făcut dosarul. Dar, de fapt, ar trebui să mă îndrept eu împotriva lor. Mă gândesc serios să îi fac plângere penală poliţistului care mi-a făcut dosarul penal” – ne-a declarat viceliderul CNS Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, Ionel Vîncea. Unul dintre poliţiştii care le-au întocmit dosare penale sindicaliştilor de la Oltchim şi viceliderului Vîncea este chiar şeful de Birou din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, comisarul – şef Ion (Geani) Deaconu. Sigur, acesta nu a acţionat de capul său, el fiind trimis de unul din adjuncţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, care l-a îndemnat să facă dosare penale pentru a-i „potoli” pe protestatari.