Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Economiei vine la Oltchim!

Andrei Gerea, ministrul economiei, va face joi, 6 februarie a.c. o vizită la Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, conform unui comunicat al ministerului. Înainte de a vizita combinatul Oltchim, Andrei Gerea se va deplasa la Mioveni, la Automobile Dacia. După vizita la Mioveni, ministrul Andrei Gerea este aşteptat la Arpechim Piteşti. Acesta va avea apoi o întâlnire, pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea, cu reprezentanţii combinatului Oltchim şi autorităţile vâlcene. În urmă cu câteva zile, Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat amânarea vânzării combinatului chimic cu două luni.

Programul ministrului economiei pentru joi, 6 februarie a.c. este:

9.30 – vizită la Automobile Dacia – Group Renault, Mioveni;

11.00 – oportunităţi de imagine şi declaraţii de presă, SC Automobile Dacia – Group Renault Mioveni;

12.00 – vizită platforma industrială Arpechim – Bradu, Piteşti;

13.15 – conferinţă de presă, sediul USL, Piteşti;

15.00 – vizită la Oltchim Râmnicu Vâlcea;

16.00 – oportunităţi de imagine şi declaraţii de presă.

La Oltchim, principala temă de discuţie va fi stabilirea termenului de privatizare al combinatului. De curând, ministrul susţinea că termenul ar putea fi prelungit cu maxim o lună de zile, astfel ca toţi marii investitori din domeniu să poată participa la privatizare.

Andrei Gerea afirmă că prelungirea, dacă va fi agreată şi de creditori, va fi însă de maximum o lună întrucât ministerul nu dorește tergiversarea procesului, ci sporirea șanselor ca privatizarea să fie una reușită: „Luna iunie 2014 este un termen limită până la care situația Oltchim trebuie finalizată într-un fel sau altul. În mod normal, pe calendarul actual, la finalul lui ianuarie trebuie să deschidem ofertele. Dacă lucrurile vor evolua în așa fel încât să se merite să prelungim puțin procesul de privatizare, și vorbim aici de data de 3 februarie, o vom face, pentru a da o șansă cât mai multor investitori puternici care sunt interesați să cumpere caietul de sarcini. Dar nu vom prelungi cu mult. Maximum o lună. Până înainte de Crăciun au fost cumpărate două caiete de sarcini”.

Andrei Gerea i-a însă în calcul şi posibilitatea ca privatizarea Oltchim să fie un eşec, pregătindu-se pentru ce va fi după: „Ne îndreptăm către furnizori și către termenele de plată. Încercăm să obținem materie primă cu plata nu la 30 de zile, ci la 60 sau 90 de zile și să scurtăm termenul de încasare la materia furnizată. Vrem să mai pornim și o nouă secție de producție” – a mai adăugat Andrei Gerea.