Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Secretarul Primăriei din Râmnicu Vâlcea ”uită” să publice minutele şedinţelor de Consiliu Local

Ion Didoiu, secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea, s-a dovedit a fi, încă de la preluarea funcției un personaj activ, uneori chiar carismatic în timpul ședințelor de Consiliu Local. Cel care trebuie să vizeze pentru legalitate toate hotărârile CL, dar și să vegheze la respectarea prevederile legale, se pare, că, uneori mai scapă din vedere anumite aspecte, ”uitând” să publice, conform legii, procesele verbale după fiecare ședință de Consiliu, precum și minutele ședințelor.

Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, aflat în vigoare din anul 2009, secretarul municipiului are obligația ca, în termen de 3 zile, să afișeze la sediul Primăriei, și după caz, pe pagina de Internet a Primăriei Râmnicu Vâlcea o copie a procesului verbal al ședinței, precum și minuta ședinței. Această cerință legală nu este îndeplinită de secretarul Ion Didoiu, informările nemaifiind făcute publice de ani de zile.

Suntem convinși că secretarul Didoiu va remedia acest neajuns legal, mai ales că transparența face bine la CV. Este greu de crezut că secretarul Ion Didoiu nu cunoaște legea, mai ales că în perioada când liberalii vroiau cu orice chip să-l schimbe pe Ion Gigi Matei din primar interimar, Didoiu s-a dovedit un bun cunoscător al legilor, lăsându-i pe liberali, de fiecare dată, cu buza umflată.